Ce sărbătorim azi, 19 noiembrie: Ziua Internațională a Bărbatului

Apropo.ro / 19.11.2012, 16:30
Ce sărbătorim azi, 19 noiembrie: Ziua Internațională a Bărbatului
Ziua Înternațională a Bărbatului se celebrează în fiecare an pe data de 19 noiembrie, în zeci de țări din întreaga lume.

Ziua Înternațională a Bărbatului este un eveniment celebrat anual pe 19 noiembrie, și a fost inaugurat în 1999 în Trinidad și Tobago, de către Dr. Jerome Teelucksingh.

Ziua Înternațională a Bărbatului este celebrată în peste 60 de țări din întreaga lume, printre care și România: Trinidad and Tobago, Jamaica, Australia, India, China, United States, Romania, Singapore, Malta, United Kingdom, South Africa, Tanzania, Zimbabwe, Botswana, Seychelles, Hungary, Ireland, Isle of Man, Ghana, Canada, Denmark, Norway, Austria, Bosnia and Herzegovina, Ukraine, France, Italy, Pakistan, Antigua and Barbuda, St. Kitts and Nevis, St. Lucia, Grenada and Cayman Islands.

Printre obiectivele Zilei Internaționale a Bărbatului se numără: sănătatea bărbațillor, promovarea modelelor masculine pozitive, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, contribuția lor în societate, etc.

Această sărbătoare este considerată echivalentul Zilei Internaționale a Femeii – 8 martie. Românii mai au o dată stabilită pentru Ziua Bărbatului – 5 mai.