Ce se întâmplă cu tenul tău, dacă nu te demachiezi

Apropo.ro / 22.02.2015, 11:00
Un sondaj din Marea Britanie arată că o treime dintre femei adorm fără a se demachia. Tu de care parte a baricadei ești?

Cele mai multe femei dau vina pe lipsa timpului, lene, oboseală sau că pur și simplu uită să se demacheze înainte de culcare.

Ar trebui să nu uiți că machiajul se încheie cu o demachiere. Merg împreună. Nu degeaba sunt cumpărate și bine așezate pe raft, acasă, produsele pentru curățirea tenului.

O jurnalistă de la Daily Mail a fost propriul cobai într-un experiment, de o lună, timp în care s-a machiat în fiecare zi, fără a se demachia înainte de culcare.

Anna Pursglove de la Daily Mail a observat cum tenul suferă modificări chiar de la o oră la alta, cât timp este machiat.

anna

Anna povestește că la dușul de dimineață s-a spălat pe față doar cu apă, fără a mai folosi alte produse de demachiere – un lapte demachiant, o loțiune tonică, etc. Aplica apoi machiajul peste resturile din ziua anterioară.

Un expert în fotografia 3D a ajutat-o în acest proiect al ei. Dacă la început avea tenul cu ridurile normale pielii și vârstei sale, la 40 de ani, la final s-a îngrozit.

După o zi în care nu s-a demachiat, Anna a observat că pielea ei este cu mult mai uscată și deja avea câteva bubițe.

machiaj

În zilele următoare genele i s-au lipit încât abia mai dechidea ochii și îi era greu să mai aplice rimelul.

În cea de-a 10-a zi a experimentului, Anna s-a trezit că are un ochi umflat. Pielea îi era și mai uscată, ridată, îmbâcsită de praf și fard, avea și acnee. Fondul de ten i se crăpa pe față, iar buzele avătau ca ale unui bolnav la pat.

La finalul experimentului, rezultatele au fost înfiorătoare. Tenul ei îmbătrânise cu 10 ani în doar patru săptămâni.

Fotografiile realizate de expert plus analiza tenului la microscop au arătat că pielea ei a avut foarte mult de suferit. A pierdut elasticitatea, a devenit mai ridată, i-a dat un aer îmbătrânit și obosit, porii i s-au dilatat și au devenit vizibili.

Din fericire, cu îngrijirea de rigoare tenul ei își va reveni spre normal în câteva săptămâni. Și nu va mai uita niciodată să nu se demachieze.