Ce se întâmplă dacă urli pe geam noaptea, în Suedia (Video)

Apropo.ro / 14.01.2013, 17:30
Ce se întâmplă dacă urli pe geam noaptea, în Suedia (Video)
Urletele luni în noapte, pe geam, nu pot avea ca rezultat decât bătai în ușă sau în țevi de la vecini, și o raită a poliției. Dar când o faci în Suedia, deznodământul este altul...

La prima vedere ai crede că băiatul din înregistrarea video are ceva probleme de simte nevoia să urle ca un lup, în noapte, pe geamul camerei sale.

De fapt, face parte dintr-o tradiție suedeză, despre ale cărei origini nu se știu prea multe. În fiecare seară la ora 22.00, geamurile camerelor din campusul universității se deschid și toată lumea urlă, după ce unul dă tonul.

 


 

Acest obicei a fost împrumutat și de alte campusuri din Suedia, tocmai pentru ca tradiția să nu se piardă. Unii spun că acest obicei vine din dorința de eliminare a stresului acumulat de studenți, în timp ce alte legende spun că vine în amintirea unei sinucideri a unui student de la Uppsala din 1970.

La un moment dat au vrut să spargă recordul cu cei mai mulți oameni care țipă pe geamuri, în același timp, dar nu a fost atins (au participat doar 1.000) astfel că tehnica se mai perfecționează până când se va depăși numărul de 2.000 de persoane.

În videoclipul atașat se vede treaba că studenții nu au de gând să renunțe la acest obicei, ba chiar sunt hotărâți să-l ducă mai departe. Nu se știe dacă a fost vreo exmatriculare din acest motiv, până acum, dar nimeni nu se sfiește să urle cât poate de tare. Nici poliția nu știe cum să îi calmeze.