Ce se întîmplă, doctore? – Un nou concurs ”Poftiţi la slăbit!”

Apropo.ro / 18.02.2008, 00:00
Ce se întîmplă, doctore? - Un nou concurs ”Poftiţi la slăbit!”
Oana Cuzino dă startul unui nou concurs ”Poftiţi la slăbit!” chiar în prima emisiune a noului sezon, sîmbătă, 23 februarie. Cei 10 concurenţi, opt femei şi doi bărbaţi, au vîrste cuprinse între 16 şi 40 de ani şi au fost aleşi din peste 1000 de persoane înscrise la preselecţie. Juriul care îi va supraveghea şi va decide cine e cîştigătorul celor 7000 de euro este format din Şerban Damian, nutriţionist sportiv, Adriana Nicolae, campioană de fitness şi antrenoare, şi psihoterapeutul Mirela Zivari.

Cea mai tînără participantă la a doua ediţie a concursului “Poftiţi la slăbit!” este Margareta Ionescu, de 16 ani. Elevă în clasa a X-a, Margareta a încercat diverse diete pentru a scăpa de kilogramele în plus, dar crede că singura şansă de a ajunge la greutatea optimă este un regim sănătos şi atent supravegheat.

Şi “cel mai bun manager al anului” vrea să slăbească sănătos cu ajutorul emisiunii “Ce se întîmplă, doctore?”. Este vorba despre directorul comercial Daniela Roman, de 34 de ani. Programul încărcat şi mesele la ore tîrzii i-au dat peste cap stilul de viaţă. Cu toate kilogramele luate în plus, Daniela nu a ţinut niciodată o dietă, dar a apelat la pastile pentru slăbit, pînă cînd s-a lovit de reversul acestei metode.

Pentru Marcel Muşat, de 23 de ani, fetiţa sa de doi ani şi soţia sînt un motiv suficient pentru a cîştiga concursul de la PRO TV. Problemele sale au început din cauza tentaţiilor de a mînca fast-food, iar faptul că mănîncă şi mai mult atunci cînd este agitat îi îngreunează lui Marcel misiunea de a slăbi.

Adriana Stoica are 26 de ani şi spune că a fost mereu plinuţă pentru că provine dintr-o familie cu probleme de greutate. Motiv pentru care, după mai multe diete, a apelat chiar la un medic nutriţionist. Însă fără nici un rezultat. Adriana îşi doreşte foarte mult să intre la UNATC, facultate la care a mai încercat, dar spune că a fost respinsă tocmai din cauza greutăţii.

Andrei Ferescu a avut o alură sportivă pînă cînd s-a întors din armată. A început să ia în greutate, iar curele de slăbire nu făceau decît să-l amăgească. Imediat ce înceta regimul, Andrei se îngrăşa la loc. Faptul că nu mai este la prima tinereţe l-a făcut pe Andrei, care are 40 de ani şi este tatăl a doi copii, să încerce şi metoda de slăbit a emisiunii.

Dorinţa de a avea un copil este motivul pentru care Cristina Burciu, de 27 de ani, s-a decis să poftească la slăbit. Se teme de cîntar şi recunoaşte că nu s-a mai cîntărit de cinci ani. Aparatele de exerciţii din casă nu o atrag prea tare, dar faptul că lumea îi dă mai mulţi ani decît are o sperie şi mai tare decît cîntarul.

Şi pentru Liliana Soare faptul că lumea o consideră mai matură decît este a devenit o adevărată povară. În vîrstă de 33 de ani, Liliana s-a îngrăşat în ultimii 4-5 ani, iar meseria de agent imobiliar o obligă, într-un fel, să slăbească, pentru a avea mobilitate şi o imagine îngrijită, calităţi impuse de o astfel de slujbă.

Elena Oancea are 30 de ani şi este una dintre proaspetele mămici care se chinuie să dea jos kilogramele acumulate de-a lungul sarcinii. A reuşit să scape de 10 din cele 30 de kilograme luate în timpul sarcinii, dar acum simte că nu mai reuşeşte să slăbească. Motivaţia este pe măsură – îşi doreşte să încapă în costumul pregătit pentru cununia civilă programată pentru luna iunie.

La cei 29 ani, Oana Marinescu, economist-responsabil plăţi, crede că drumul spre o viaţă şi o relaţie normală este să slăbească. A fost mai mereu grăsuţă şi se simte complexată mai ales lîngă prietenele sale slăbuţe. O ieşire cu fetele în oraş se transformă de multe ori în momente de frustrare pentru Oana.

Diana Done are 25 de ani şi spune că dintotdeauna a avut probleme cu greutatea, mai ales din cauza meselor neregulate şi a excesului de produse de patiserie. După mai multe regimuri stricte care nu au dat rezultate, Diana vrea cu orice preţ să aibă o siluetă de invidiat, mai ales că îi place să se îmbrace excentric şi să atragă atenţia asupra ei.