Ce se mai intampla prin cartierele oradene

Apropo.ro / 08.01.2004, 15:04
Ce se mai intampla prin cartierele oradene
ROGERIUS. Trotuarele strazii Iza erau aproape legendare. Pâna nu demult era de preferat sa circuli printre mașini decât pe îngusta fâșie de beton, toata numai gropi, bolovani fixați în sol și denivelari. Acum, în campanie electorala, s-a asfaltat trotuarul! E

ROGERIUS.
Trotuarele strazii Iza erau aproape legendare. Pâna nu demult era de preferat sa circuli printre mașini decât pe îngusta fâșie de beton, toata numai gropi, bolovani fixați în sol și denivelari. Acum, în campanie electorala, s-a asfaltat trotuarul! E mai puțin important ca bordura se afla cu doua degete mai jos decât carosabilul și ca, vorba unui locatar din zona, covorul asfaltic are sa se scurga dupa prima ploaie mai zdravana. Importanta e replica celui care conducea echipa drumarilor: „Las’ domnule ca nu trebuie sa țina decât pâna dupa alegeri!”.

CENTRU.
Noua pista de biciclete, care pornește din strada Armatei Române spre cartierul Nufarul, este una din realizarile de „vârf” ale administrației oradene. Asta fiindca singura investiție facuta au fost cele câteva kilograme de vopsea folosite pentru a delimita porțiuni din trotuar și carosabil. Așa se face ca, acum, pista e numai buna de loc pentru parcare la îndemâna celor care locuiesc pe strada Coziei. În ciuda meritelor pe care și le atribuie Primaria, bicicliștii ramân o categorie defavorizata.

ROGERIUS
Pe strada Galileo Galilei crește o groapa. Cu fiecare zi și cu fiecare ploaie, craterul cascat chiar în mijlocul drumului e tot mai adânc și tot mai larg. Dupa cum crește și în adâncime, ne putem aștepta ca, într-o zi, asfaltul sa se prabușeasca sub vreun vehicul umplându-l pe posesor de nervi și pe primar de cele mai bune urari electorale.

NUFARUL.
Cum da o ploaie mai zdavana locuitorii de pe strada Morii ies pe malul Peței, ca dorobanții pe redute, sa vada daca le vine sau nu apa peste case. A mai trecut un ciclu electoral și tot nu și-a facut nimeni pomana cu digul de acolo. Unii zic ca și primarul a fost vazut pe acolo, ba chiar și un deputat însa toate astea nu împiedica pârâul sa iasa din matca. Pâna când?

[Bihoreanul]