Ce se poarta iarna aceasta

Apropo.ro / 29.11.2006, 15:21
Ce se poarta iarna aceasta
Daca vara aceasta, moda insemna in primul rand feminitate, cu look-ul ladylike dominant, iata ca sezonul acesta putem observa o rasturnare spectaculoasa a tendintelor. Adio culoare, revin nuantele de gri, nuantele pamantii, combinatiile alb-negru, dar mai ales look-ul cu influente androgine.

Daca vara aceasta, moda insemna in primul rand feminitate, cu look-ul ladylike dominant, iata ca sezonul acesta putem observa o rasturnare spectaculoasa a tendintelor. Adio culoare, revin nuantele de gri, nuantele pamantii, combinatiile alb-negru, dar mai ales look-ul cu influente androgine. Designerii celebri si-au indreptat atentia catre costumul barbatesc. Totusi, daca acest look nu te avantajeaza, poti adauga cateva retusuri care sa ofere feminitate- poarta curele late! De asemenea, la mare pret ramane si tinuta british. Nu ezista sa porti camasi cu guler inalt, panataloni mulati si culoarea rosie. Fustele se regasesc in mare varietate: scuert si disco, drepte, tip balon, lungi sau cu talie inalta, asezonate neaparat de colanti. Blana se poarta mai mult sub forma de accente, in gulere si mansete.

Auriul
Nuantele metalice, fie ele aurii sau argintii, au devenit super trendy in ultimul sezon, de la aparitia Siennei Miller in rochita Burberry aurie. Designerii propun pentru aceasta iarna tinute ce amintesc de febra disco, cu accente aurii, fie ca e vorba de rochii, fuste, posete sau pantofi. Auriul este totusi destul de greu de purtat, asa ca aveti in minte cateva reguli de baza:

1. nu accesorizati auriu cu aurii, pe principiul prea mult strica.

2. combinati auriu cu denim pentru un look trendy rock.

3. incercati aplicatii aurii peste tonuri neutre de negru sau gri.

4. alegeti un colier auriu, poseta cu lant sau o curea cu accente metalice pentru un plus de stralucire.

Rochitele tricotate
Tricotajele sunt printre favoritele acestui sezon: calduroase si comfortabile. In acest sezon designeri precum Michael Kors sau Ralph Lauren au propus in colectiile lor de pret a porter haine foarte trendy… tricotate. Vedeta sezonului este fara indoiala rochia tricotata, purtata de vedete atat in timpul liber, cat si pe covorul rosu. Tricotajele nu mai sunt asociate cu hainele largi, fara forma, ci din contra, desgnerii propun metode cat mai chic pentru a le combina. Asadar nu uitati de jeansi mulati, leggings sau colanti si cizme inalte.

Vestele si pantalonii mulati
Iata doua trenduri pe care trebuie sa le incercati in aceasta toamna. Nu sunt tocmai usor de purtat, dar merita incercat. Vestele scurte, imprumutate din vestimantia masculina pot fi o alegere chic, chiar si pentru o tinuta de birou. Asortati-o cu o camasa, fusta sau pantaloni mulati si pantofi cu toc sau platforme. Vesta trebuie purtata neaparat incheiata, pentru a evidentia formele corpului. Cat despre pantalonii mulati, acestia au devenit favoritii vedetelor chiar din aceasta vara. Carmen Electra ii poarta atat la evenimente cat si in timpul liber. Contrar opiniei generale, pantalonii mulati se pot potrivi aproape oricarui tip de corp, daca folositi mici artificii.

Nuante de gri
Designerii au propus pentru aceasta toamna numai nuante reci si inchise, nuantele de gri fiind printre favorite. Chiar si vedetele Charlize Theron sau Rachel Bilson au inceput sa poarte rochii gri pe covorul rosu. Tinutele in gri trebuie obligatoriu accesorizate cu nuante vii, altfel riscam sa avem o tinuta banala. Rachel Bilson foloseste o curea rosie pentru a marca tinuta, iar Charlize poarta un colier masiv cu nuante de galben. Fie ca preferati o rochie gri (neaparat cu o curea lata), un costum cu linie masculina pentru birou, asa cum propune Bill Blass, sau un pulover, culoarea gri va da un plus de eleganta tinutei. Este o nuanta rece, dar care se potriveste femeilor puternice, care stiu cum sa o poarte.

Ce se intampla doctore?