Ce se va cânta la mare

Apropo.ro / 13.05.2006, 16:48
Ce se va cânta la mare
1 mai a dat tonul sezonului estival. În acelasi timp, a început lupta pentru cele mai tari piese ale verii 2006. Si deja se contureaza câteva power-play-uri pentru plaje, în cluburi si la terase. Pe un frig infernal, de 1 mai, la mare, am avut parte de nebunie maxima. Dupa mai putin de

1 mai a dat tonul sezonului estival. În acelasi timp, a început lupta pentru cele mai tari piese ale verii 2006. Si deja se contureaza câteva power-play-uri pentru plaje, în cluburi si la terase.

Pe un frig infernal, de 1 mai, la mare, am avut parte de nebunie maxima. Dupa mai putin de o zi petrecuta pe litoral, dar si dupa ce-am auzit prin alte orase, ne-am putut face o idee cam care va fi topul celor mai difuzate trupe si piese sau macar ce muzicieni vor face legea în vara aceasta.

Lasam însa loc si altor melodii care n-au fost înca lansate. Banuim ca mai sunt ceva muzicanti care muncesc înca pentru hituri de (o) vara. Vom începe cu Morandi care, cu a lor „Falling Asleep”, bubuie deja peste tot. În tren, în gara, la toate terasele din toate statiunile (inclusiv în Vama unde nu ne-am fi asteptat sa auzim Morandi), în cluburi, pe plaje.

O a doua melodie care va tine cu siguranta primele pozitii în topurile estivale este ultimul hit semnat Voltaj, „Acolo”. Se aude peste tot, lumea îl fredoneaza cu placere, la radiouri, la emisiunile de dedicatii este cerut foarte des. Motivul acestui succes ramâne însa o necunoscuta! Cei de la Voltaj au schimbat macazul acum ceva timp, pe un pop-rock fara intensitate, cu aceleasi beat-uri si cu versuri mai mult decât simpliste. Au ramas chititi pe acest stil, dar, se pare, ascultatorii înca nu au obosit.

Un alt hit sigur al verii – uf, nu mai vine vara asta ca am dârdâit de 1 mai de-a dreptul proletar – este cel al Andei Adam. „Ajutor” striga din toate boxele de la mare si convinge tinerii prezenti pe plaje sa înceapa încalzirea. Este cel de-al doilea single pe care Anda îl lansaeza tocmai pentru aceasta perioada calda si pe care îl auzim din toate masinile cu geamurile lasate.

Printre cei care se mai asculta cu placere si, mai mult ca sigur, vor lasa multe impresii dupa cele trei luni de vara se numara Fly Project cu „Cheyenne”, abia lansat. Prinde foarte bine la pusti!

Mai e Akcent cu deja mai vechiul „Jokero”, pe care însa cu siguranta o vom auzi în lunile ce urmeaza… Si sa nu uitam de „Tornero-ul” lui Mihai Traistariu, cu care spera el sa câstige inimile votantilor de la Eurovision.

Cam acestea ar fi preconizarile pentru perioada de vara ce urmeaza. Asta dupa ce am luat pulsul muzical pe litoralul românesc într-un prea putin însorit week-end prelungit.

Afla, din , amanunte despre concertele pe care le vor sustine în România 50 Cent si Billy Idol si alte noutati de pe piata muzicala

Tags: