CE si CUM sa cumperi online

Apropo.ro / 21.04.2006, 13:11
CE si CUM sa cumperi online
Acum cativa ani buni am facut prima data cunostinta cu cardul bancar. Mi-l dadusera de la facultate. Abia asteptam ziua de bursa ca sa stau cuminte la coada la bancomat. Dupa terminarea facultatii nici nu l-am mai folosit. Nu prea aveam unde. Putine erau magazinele in care puteai plati cu

Acum cativa ani buni am facut prima data cunostinta cu cardul bancar. Mi-l dadusera de la facultate. Abia asteptam ziua de bursa ca sa stau cuminte la coada la bancomat. Dupa terminarea facultatii nici nu l-am mai folosit. Nu prea aveam unde. Putine erau magazinele in care puteai plati cu cardul iar pe Internet nici vorba.

Ei, de atunci situatia s-a mai schimbat. Acum poti sa platesti cu cardul in o multime de locuri: supermarket, benzinarie, restaurant, magazine, chiar si pe Internet, in magazine virtuale.

Cardul meu de salariu? Il folosesc?! DA! Cam peste tot unde se poate plati cu cardul. Motivele ar fi multeÂ… Ca idee, de cele mai multe ori raman fara cash in portofel, caci nu-mi place sa umblu cu sume mari prin geanta nici sa tot platesc comisioane pentru retragerea de numerar de la bancomat. Plus ca-mi place sa primesc dobanda la vedere pe banii din cont!

Dar, totusiÂ… daca te uiti la cozile ce se formeaza la bancomate in ziua de salariu, ai inclina sa crezi ca romanii vor avea intotdeauna mai dezvoltat simtul „banului in mana” decat pe cel al cardului. Sunt insa semne ca tot mai multa lume foloseste cardul, mai timid, dar oricum, ceva mai mult decat doar pentru a scoate bani in ziua de salariu. Asta si pentru ca in ultimele luni, sau mai bine zis in ultimul an, se aud destul de des cuvintele plata cu card, comert electronic. Bani multi se scurg in evenimente unde este dezbatuta problema cardurilor si a comertului electronic romanesc, alti bani se scurg in promotii si reclame.

Merita oare tot acest efort?!

Citeste tot articolul