Ce specii de animale au primit nume de vedete

Apropo.ro / 06.09.2015, 08:00
Ce specii de animale au primit nume de vedete
În biologie, fiecare organism nou descoperit trebuie să aibă un nume. Dar ce se întâmplă când oamenii de ştiinţă sunt pasionaţi de showbiz? Se naşte musca Beyonce, de pildă!



Beyonce
Cineva de la Comisia Nomenclatorului Zoologic este un mare fan Beyonce şi a crezut că ar fi o dovadă de dragoste să denumească o muscă după celebra cântăreaţă. Aşa a apărut Scaptia Beyonceae.

Angelina Jolie
Aptostichus Angelinajolieae este o specie de păianjen-cârtiţă botezat după Angelina Jolie. În timp ce Angelina călătoreşte prin toată lumea pentru filmări şi acte de caritate, arahnida ei trăieşte în California de Nord.

Kate Winslet
În cinstea actriţei britanice, biologii au botezat o specie de gândac Agra Katewinsletae.

Mick Jagger are fani în toată lumea, inclusiv în comunitatea oamenilor de ştiinţă. Legenda rock are un trilobite botezat în cinstea lui, Aegrotocatellus Jaggeri.


Dalai Lama este liderul spiritual al Tibetului care se reîncarnează din generaţie în generaţie. După acesta, a fost botezată o molie Tibetană, Orontobia Dalailama.

Bureţelul Bob
Personajul de desene animate este „naşul” unei specii de ciuperci. Aşa că, data următoare când comandaţi pizza, întrebaţi dacă nu au şi topping cu Spongiforma Squarepantsii.

Hugh Hefner
Probabil cel mai nimerit nume este Sylvilagus Palustris Hefneri, derivat de la cel al fondatorului PLAYBOY. Ghiciţi despre ce fel este vorba? Da, un iepuraş.

David Hasselhoff
Cea mai recentă intrare în lumea speciilor cu nume de vedetă este un crab descoperit în Atlantic care, pentru că are burta păroasă, a fost numit după David Hasselhoff.