Ce spune despre tine modul în care strănuți

Apropo.ro / 26.04.2013, 10:30
Ce spune despre tine modul în care strănuți
Oamenii de știință ne asigură că există o mare legătură între modul în care strănutăm și personalitatea noastră.

Strănutul este un reflex cauzat de iritanții (polenul, praful sau microbii) care se infiltrează în mucoasa nasului. Când acești iritanți sunt detectați, creierul trimite un mesaj pentru a-i „alunga” printr-un strănut.

Strănuturile sunt ca râsetele. Unele râsete sunt gălăgioase, iar altele sunt discrete. La fel sunt și strănuturile„, a declarat dr. Alan Hirsch, neurolog, psihiatru și fondatorul Smell & Taste Treatment and Research Foundation din Chicago. „Este mai mult o chestiune psihologică și reprezintă personalitatea de bază sau structura caracterului„, a adăugat acesta.

Patti Wood, expertă în comunicarea nonverbală, ne prezintă 4 aspecte legate de strănut și personalitatea individului:

1. Un strănut zgomotos, amuzant, de lungă durată sau repetitiv: acești oameni sunt satisfăcuți de modul în care strănută și parcă așteaptă aplauze la final. Ei sunt adesea carismatici, sufletul petrecerilor, sunt deschiși spre a cunoaște oameni noi, sunt optiiști și spontani.

2. Cei care strănută discret se întorc cu spatele și speră ca nimeni să nu îi observe. Politicoși, prietenoși și plini de căldură, ei încearcă mereu să evite conflictele și să nu deranjeze pe nimeni. Se tem de ce ar putea spune lumea despre ei, dar sunt persoane calme, loiale, demne de încredere și știu să asculte. „Nu vor să iasă în față, vor să stea în spatele scenei susținându-i pe ceilalți”, a explicat Wood.

Citește mai multe detalii despre ce spune despre tine modul în care strănuți, pe Descoperă.ro