Ce spune Patriarhia despre calendarul gay cu „preoți ortodocși români”

Apropo.ro / 30.12.2012, 14:00
Ce spune Patriarhia despre calendarul gay cu
Patriarhia Română consideră că fotografiile dintr-un calendar cu "pretinși preoți ortodocși români în ipostaze nedemne" reprezintă o "intenție vădită de calomniere și defăimare a slujitorilor ortodocși".

„Publicate inițial pe un site cu administrator necunoscut, imaginile indecente cu fotomodele care pozează drept preoți ortodocși din mai multe țări denotă intenția vădită de calomniere și defăimare a slujitorilor ortodocși din partea autorilor care doresc să promoveze și să justifice propria lor ideologie. De aceea, nu merită alte comentarii„, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Patriarhie.

Reacția Patriarhiei referitoare la calendarul cu „pretinși preoți ortodocși români în ipostaze nedemne” vine după ce presa din România a preluat o știre de joi din Huffington Post cu titlul „«Romanian Orthodox Priests» Produce Steamy Gay 2013 Calendar” („Preoți ortodocși români” într-un calendar gay incendiar – n.r.).

În știre este prezentat calendarul, inclusiv prin reproducerea celor 12 fotografii în care apar mai mulți tineri, dintre care unii poartă haine preoțești.

Citește mai multe detalii despre ce spune Patriarhia despre calendarul gay cu preoți, pe Mediafax.ro