Ce stiti despre piraterie? Interviu cu Florin Ciuica, director AIMR

Apropo.ro / 29.08.2009, 10:00
Ce stiti despre piraterie? Interviu cu Florin Ciuica, director AIMR
Florin Ciuica, director executiv AIMR, a vorbit in exclusivitate despre piraterie pentru Go4it.ro.

Florin Ciuica, director executiv AIMR (Asociatia Industriei Muzicale din Romania), a vorbit in exclusivitate despre piraterie pentru Go4it.ro.

Directorul AIMR prezinta in interviu masurile anti-piraterie ce exista in prezent, cat de bine functioneaza ele, ce solutii sunt potrivite pentru ca toata lumea sa fie satisfacuta si, nu in ultimul rand, a explicat ce inseamna pirateria.

1. Domnule Florin Ciuica, este clar ca actualele masuri anti-piraterie nu functioneaza asa cum trebuie: utilizatorii nu sunt speriati, iar posesorii drepturilor tot nu sunt remunerati. Ce solutie de mijloc credeti ca ar fi valabila pentru a satisface ambele parti?

Florin Ciuica: Nici nu urmarim sa speriem utilizatorii, desi am observat sa fie anumite focare de "panica” sau ostilitate generate de persoane care nu inteleg cum stau lucrurile. De aceea noi insistam foarte mult pe o informare corecta. Intelegerea fenomenului din partea utilizatorilor de internet precum si dezvoltarea pietei muzicale online.

2. Ce tipuri de continut multimedia monitorizeaza AIMR? Doar muzica romaneasca sau si cea internationala?

Florin Ciuica: Muzica romaneasca, dar si repertoriile internationale apartinand EMI, Universal, Warner si Sony sunt protejate de AIMR (care are mandate de reprezentare chiar cu licentiatii in Romania ai acestor companii.

Citeste mai multe detalii despre piraterie si interviul integral, pe Go4it.ro