Ce sunt antichitățile?

De: Dragos Tanase / 25.02.2015, 19:00
Ce sunt antichitățile?
Antichitățile sunt greu de definit. De obicei, acestea sunt obiecte vechi, realizate de meșteri pricepuți. O definiție apropiată de realitate este că antichitățile depind de anumite legi ale guvernului.

Cele mai multe guverne permit ca antichitățile să fie importate fără să se plătească taxele de import. Însă, ca să fie validat ca antic, un obiect trebuie să aibă o vechime de un anumit număr de ani.

În SUA, obiectul trebuie să fie făcut înainte de 1830. În Canada, anul este 1847. În Marea Britanie, obiectul trebuie să fie vechi de cel puțin 100 de ani. În majoritatea țărilor, obiectul trebuie să aibă minim 60 de ani pentru a fi considerat o antichitate.

Desigur, oamenii pot spune că orice obiect vechi este antichitate și nu există o limită a obiectelor ce pot fi considerate antichități. Mobila este o antichitate comună și anumite piese de mobilă făcute în secolul 18 au prețuri foarte ridicate.

Obiecte vechi din sticlă, cum ar fi baloanele, paharele, cupele, vazele și ulcioarele sunt tot obiecte de colecție valoroase. Ceramica de toate tipurile, porțelanul și gresia sunt preferatele colecționarilor de antichități.

Lingurile, paharele, cănile cu capac sunt antichități cunoscute. Obiectele din fier făcute de mână, precum încuietorile și balamalele pentru uși, suporturile pentru șeminee, obiectele de gătit pot fi antichități.

Multe obiecte făcute din metal de Britania, cum ar fi farfuriile și ceștile de cafea, sunt printre preferatele iubitorilor de antichități. La fel ca și obiectele făcute din alamă, cupru și materiale de tinichigerie.

Colecționarii de antichități nu sunt întotdeauna interesați dacă obiectele lor sunt rare sau frumoase. Ei le preferă doar pentru că le oferă o imagine asupra oamenilor și obiceiurilor din alte vremuri.