Ce sunt păduchii?

Apropo.ro / 16.03.2015, 20:16
Ce sunt păduchii?
Mulți oameni spun că au păduchi, când o anumită zonă a corpului prezintă mâncărimi, dar să vedem ce sunt cu adevărat păduchii.

Păduchii sunt niște insecte nesuferite. Există peste 1.000 de tipuri de păduchi, dar doar unii anume atacă corpul uman. Acei păduchi sunt adevărați paraziți pentru că se hrănesc cu sânge uman. Păduchii sunt reprezentanții regnului animal care sunt cei mai asociați cu oamenii. Asta pentru că ei se găsesc pe corpul uman în întreaga lor perioadă de dezvoltare. Păduchii se dezvoltă din ouă care apar la baza firelor de păr sau în zonele acoperite de haine.

Păduchii pot fi pasați de la un om la altul dacă se folosesc hainele unei persoane deja infestate sau dacă se folosește patul în care deja a stat o persoană infestată. Păduchii sunt vinovați pentru febra tifoidă. Există anumiți păduchi care se instalează în orice zonă acoperită de păr, inclusiv în sprâncene, și care sunt îndepărtați cu mare dificultate, respectiv cu ajutorul unor insecticide puternice. Există numeroase tipuri de păduchi. Unii atacă păsări, unii atacă mamifere, unii atacă albine, iar unii chiar atacă plante, extrăgând seva din acestea.