Ce temperaturi sunt în Rai și în Iad?

Apropo.ro / 04.07.2012, 13:00
Ce temperaturi sunt în Rai și în Iad?
O echipă de cercetători americani a calculat temperaturile din Paradis și din Infern. Află la ce rezultate au ajuns!

O echipă de cercetători americani a calculat temperaturile din Paradis și din Infern, luând în considerare principiile fizicii termodinamice, dar și anumite informații din Biblie.

În Vechiul Testament există acest verset din cartea profetului Isaia: „Și luna va străluci ca soarele, iar soarele va străluci de șapte ori mai mult, ca lumina a șapte zile, în ziua când Domnul va lega rana poporului Său și va tămădui vânătăile de pe trupul lui”. (Isaia 30:26).

În aceste condiții, Raiul primește de la Lună la fel de multă radiație precum primește Pământul de la Soare, la care se adaugă această cantitate înmulțită cu de 7 ori câte 7 (adică de 49 ori mai mare) – în total o cantitate de radiații de 50 de ori mai mare decât cea pe care Pământul o primește de la astrul zilei. Lumina pe care o primim de la Lună este de 10.000 de ori mai redusă decât lumina pe care o primim de la Soare, așa că specialiștii nu au mai luat-o în calcul.

În urma calculelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că temperatura din Rai este de +526 de grade Celsius.

Temperatura exactă din Iad nu poate fi calculată cu exactitate, doar estimată, dar trebuie să fie mai mică de +444, 6 grade Celsius, luând în calcul scrierile din Apocalipsa 21:8, cartea Apocalipsei.

Citește mai multe detalii despre temperaturile din Rai și Iad, pe Descoperă.ro