Ce temperaturi vom avea în august, septembrie și octombrie

Apropo.ro / 27.07.2013, 10:00
Ce temperaturi vom avea în august, septembrie și octombrie
Administrația Națională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor și cantităților de precipitații în lunile august, septembrie și octombrie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

AUGUST

Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa peste normele climatologice în vestul, sudul și sud-estul țării, iar în centru și nord vor fi valori termice apropiate de mediile multianuale.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de mediile multianuale în regiunile nordice și centrale, dar se vor situa sub normă în restul teritoriului.

SEPTEMBRIE

Temperatura aerului va fi apropiată de normalul perioadei în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul țării, unde va putea avea valori ce vor depăși mediile climatologice.

Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de ușor deficit în majoritatea regiunilor.

tabel temperaturi

OCTOMBRIE

Valorile termice medii vor fi apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sudul și sud-estul țării, unde vor fi posibile temperaturi peste mediile multianuale.

Cantitățile lunare de precipitații vor avea o tendință de excedent în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde vor fi apropiate de normalul perioadei.