Ce trebuie sa faci ca sa arati bine in vacanta!

Apropo.ro / 01.08.2011, 09:00
Trebuie sa te asiguri ca vei atrage toate privirile, atunci cand vei ajunge pe plaja, motiv pentru care, acum mai mult ca oricand, trebuie sa acorzi atentie ingrijirii corpului tau.

Daca esti singur/singura si iti doresti o aventura, vara este momentul prielnic. Apusuri de soare, caldura, intalniri la malul marii, nici ca se poate mai bine.

Stim cu totii ca in vacanta, si mai ales la mare, se leaga cele mai multe prietenii!

Trebuie sa te asiguri ca vei atrage toate privirile, atunci cand vei ajunge pe plaja, motiv pentru care, acum mai mult ca oricand, trebuie sa acorzi atentie ingrijirii corpului tau.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa obtii silueta si tonusul mult visat:

Regim de viata sanatos

Stim cu totii cat de greu este sa urmezi o dieta stricta, motiv pentru care cel mai indicat este sa adoptam un regim de viata sanatos. Trebuie sa eliminam cateva alimente si sa adaugam altele noi, benefice organismului nostru.

Consuma:

– alimente bogate in potasiu: banane, cartofi, ciuperci, spanac, fasole alba, mazare, linte, pepene verde, kiwi, caise, ananas, mere, migdale, seminte de floarea soarelui, castane, alune, nuci, carne de gasca, pulpa de berbec, cod uscat, somon afumat, pastrav, etc.

– apa, cel putin doi litri pe zi;

– inlocuieste dulciurile, ciocolata cu fructe;

– consuma dimineata, pe stomacul gol, ceai de frunze de urzica, mesteacan sau leustean, acestea ajuta la dezintoxicarea organismului;

– nu uita de ceaiul verde;

– inainte de fiecare masa, bea un pahar de apa calda, dar nu fierbinte;

dieta

Consuma des legume si fructe

Sfaturi culinare, pentru silueta:

– nu consuma produse tip fast-food;

– untul e mai gras, deci inlocuieste-l cu margarina;

– evita prajelile sau macar foloseste ulei de masline ori de pamier;

Sport

Aliatul numarul unul al frumusetii este sportul. Exercitiile fizice nu pot avea decat un efect benefic asupra noastra.

Incearca mai multe tipuri de exercitii fizice

Daca vrei sa obtii un rezultat rapid, atunci cel mai recomandat ar fi sa mergi la sala cel putin patru saptamani… consecutiv. Stiu ca e greu, insa daca te rezumi la o singura sedinta de sala/saptamana, atunci nu vei obtine decat rezultatul unei simple intretineri.

Indicat este sa incerci mai multe tipuri de exercitii si sa il alegi pe cel care te face sa te simti mai bine.

Pilates

Pilates este un grup de exercitii fizice care ajuta sa scapi de kilogramele in plus si sa iti tonifici organismul.

A slabi prin Pilates nu inseamna a pierde doar kilograme, ci a pierde si centimetri.

Pilates ajuta si la tonifierea organismului. Cu ajutorul acestor exercitii, muschii se intaresc si capata densitate, iar corpul devine suplu si ferm.

pilates

Pilates

Metoda Pilates a fost inventata de un barbat, Joseph Pilates, insa… initial pentru barbati. Aceste exercitii au fost executate apoi si de femei, ajungand sa fie considerate un „must” al timpului actual. Pilates are rolul de a sculpta si modela corpul intr-un mod cat se poate de natural. Exercitiile Pilates pot fi facute acasa sau intr-o sala de fitness, unde au loc aceste lectii, alaturi de instructor.

Tae-Bo

Tae-Bo este o combinatie intre aerobic, balet, karate, box, dans hip-hop si antrenament cu greutati. Intr-o ora de antrenament, „se ard” aproximativ 500 – 800 de calorii, comparativ cu 300 – 400 de calorii pierdute in timpul unui antrenament clasic de aerobic.

tae bo

Tae-bo

Acest „sport” imbunatateste echilibrul, coordonarea, mobilitatea, intareste musculatura si chiar sistemul osos.

Zumba

Daca nu iti plac exercitiile clasice, zumba te va incanta.

Zumba este o combinatie de muzica si fitness, care face senzatie in toate colturile lumii. Zumba combina miscarile energice ale dansurilor latino (dar si cateva din repertoriul international), cu principiile fitness-ului, pe o coregrafie simpla, usor de invatat.

Zumba

Este un program de fitness original, foarte dinamic, distractiv, motivant si foarte eficient, cand vine vorba de numarul de calorii arse.

Succesul a fost garantat, mai ales in randul celor care nu sunt prea incantati de ideea de a merge la sala sau a celor care se plictisesc si abandoneaza usor antrenamentele obisnuite de fitness.

Exfolierea

Daca vrei sa ai o piele frumoasa si sanatoasa, iata doua retete simple de gomaj corporal pe care le poti incerca la tine acasa:

1) Exfoliere pe baza de sare iodata

Amesteca doua cesti de cafea macinata proaspata cu o jumatate de ceasca de sare iodata marina si 2-3 linguri cu ulei de masline.

Dupa un dus fierbinte, care iti deschide porii, aplica pasta obtinuta prin miscari circulare si energice.

Clateste-te cu apa calduta, usuca pielea si aplica apoi o crema hidratant.

piele frumoasa

Exfoliere

2) Exfoliere pe baza de zahar

Amesteca 50% zahar alb din trestie (desi cel brun e optiunea ideala in materie de nutritie, zaharul alb functioneaza mai bine, atunci cand vine vorba de piele) si 50% glicerina vegetala sau unt de shea pur (fara parfum sau conservanti).

La acestea, poti adauga cateva picaturi de gel de aloe vera (de asemenea neparfumat) si, daca doresti sa imbini ingrijirea cu aromaterapia, completeaza cu o cantitate foarte mica din uleiul esential (ulei de portocala si lavanda).

Combina toate ingredientele intr-un recipient, apoi aplica solutia rezultata pe piele si maseaza usor, fara a freca insistent…

In afara de trup, iti poti detoxifia si tenul fara nici un risc, deoarece crema obtinuta este hipoalergenica si potrivita pentru pielea sensibila! Lasa crema in contact cu epiderma 3-4 minute, pentru un efect optim, apoi clateste cu delicatete si vei obtine o piele ca de bebelus!

Epilarea

Drumul spre o piele stralucitoare si neteda incepe, desigur, cu epilarea.

Acum exista mai multe metode de epilat, de aceea poti sa optezi pentru cea care te face sa te simti confortabil. Bic-ul, crema, ceara si laserul sunt cele mai populare metode de a scapa de parul nedorit.

Epilare

Epilarea, drumul catre o piele neteda

Daca folosesti ceara, programeaza-te cu cateva zile inainte de a merge la plaja, astfel pielea ta va avea timp sa se vindece dupa tratamentul un pic cam dur la care a fost supusa, iar roseata si sensibilitatea pielii vor disparea.

Saloane de infrumusetare

Daca nu iti place sa faci sport, saloanele de infrumusetare iti ofera o alternativa. Acestea sunt dotate cu aparate speciale care te ajuta sa scapi de celulita, grasime, centimetri in plus si iti tonifica muschii.

Impachetarile cu parafango

Este un tratament eficient de remodelare a siluetei, care se practica in aproape toate saloanele de frumusete.Tratamentul consta in curatarea profunda a epidermei printr-un gomaj adecvat, dupa care urmeaza impachetarea corpului (de la glezne pana sub sani) intr-un produs special (un amestec de namol, parafina si uleiuri active). Tratamentul dureaza maximum 60 de minute si se incheie printr-un masaj special pentru tonifierea tesuturilor. Astfel de sedinte sunt recomandate si pentru intretinere (o sedinta/luna), iar pentru indepartarea celulitei sunt necesare peste 10 sedinte, efectuate aproape zilnic.

Impachetari cu parafango

Impachetari anticelulitice

Masajul anticelulitic

Este o metoda rapida de eliminare a celulitei si de remodelare corporala, eficienta, insa, doar daca este executata cu regularitate.

De asemenea, masajul ajuta si la o mai buna functionare a circulatiei sangvine, precum si la oxigenarea optima a tesuturilor. Masajul trebuie efectuat prin miscari energice (circulare), pana la inrosirea si incalzirea epidermei. Durata unui astfel de masaj trebuie sa fie de minimum cinci minute, pentru fiecare portiune a corpului afectata de celulita. Pentru masaj, foloseste produse care au proprietati regenerante. Sunt indicate cremele sau gelurile anticelulitice, precum si alte produse a caror formula este imbogatita cu vitamine sau extracte naturale de plante, care au efecte anticelulitice (arnica, iedera etc.).

Impachetarile cu alge

Impachetarile cu alge marine este un tratament care se bazeaza pe actiunea puternica a algelor marine in procesul de topire si eliminare a grasimilor si de reducere a celulitei. Depozitele de grasime sunt eliminate rapid, incepand cu prima sedinta intensiva. Efectele acestui tratament se vad chiar si dupa terminarea lui (20-25 zile). Combinatia cu electrostimulare da rezultate excelente dupa doar doua saptamani de tratament intensiv.

Scapa de celulita

Scapa de celulita cu ajutorul vaccum-ului

Vacuum

Vacuum-ul este un fel de aspirator, o ventuza ce are rolul de a desface micro si macro nodulii celulitici (lipocite) si de grasime. El actioneaza asemenea unui masaj profund, sub epiderma. Vacuum-ul are zece viteze, astfel incat clienta isi poate alege viteza dorita, in functie de gradul personal de a suporta durerea. Desigur, cu cat viteza este mai mare, cu atat celulita va fi combatuta mai repede.

Pentru ca acesta sa adere, este folosit ulei pentru masaj. Acest ulei este si el ales in functie de prorpietatile pe care le are. De obicei, vacuum-ul este asociat cu ulei de ardei iute, de boia sau boabe de piper.

Acest aparat nu scade doar stratul de celulita, dar te ajuta sa si slabesti.

Un studiu efectuat pe un esantion de 85 de persoane, cu varste cuprinse intre 21 si 61 de ani, a demonstrat ca 46 dintre paciente prezentau, dupa sapte sedinte de vacuum, un index de reducere a circumferintei corporale de 1,34 cm. Iar dupa 14 sedinte, 39 de paciente prezentau un index de reducere a circumferintei corporale de 1,83 cm.

Protectie solara

Daca nu vrei sa arati, mai tarziu, ca o geanta din piele uzata sau mai rau, daca nu vrei sa faci cancer de piele, trebuie sa te protejezi de razele soarelui.

Medicii recomanda limitarea expunerii la soare in mijlocul zilei, purtarea de haine protectoare, palarii si ochelari de soare, utilizarea cremelor cu factor de protectie solara corespunzator tipului de piele si evitarea aparatelor de bronzare artificiala.

Protectie solara

Protectie solara este foarte importanta

Este bine ca expunerea la soare sa nu se faca intre orele 11.00 – 17.00, deoarece exista riscul de arsuri solare si/sau insolatie.

Intre orele 7.00 – 10.00 este foarte bine pentru copii sa fie lasati dezbracati sa se joace pe nisip in apropierea marii, deoarece aerosolii sunt benefici pentru protejarea fata de bolile pulmonare.

Protectia pielii persoanelor cu sensibilitate crescuta (blonzi, albinosi) trebuie sa se faca cu crema de protectie solara.

Costume de baie 2011

Alegerea unui costum de baie nu este o misiune usoara, dar in colectiile de primavara-vara 2011 de costume de baie, vei gasi ceva special pentru tine.

Costum de baie

Costum de baie

Trend setterii au convenit ca anul acesta se poarta orice, deci nu aveti cum sa gresiti.

Totul este permis si in pas cu moda: bikini, costume de baie cu talia inalta, cupe in forma de triunghi, costume de baie intregi, din doua piese, din suprapuneri, accesorizate, paietate, imbinate si foarte, foarte colorate.

Dar nu numai femeile sunt cele care vor sa atraga atentia pe plaja, ci si barbatii. Tocmai de aceea, pentru multi dintre ei, alegerea slipului este foarte importanta.

Slipul trebuie sa raspunda la mai multe criterii

Desi poate fi denumit un accesoriu, pentru ca de cele mai multe ori il porti ocazional numai in perioada verii, pe plaja, slipul trebuie sa raspunda la mai multe criterii: sa iti ofere libertatea de miscare pentru a putea inota in voie, dar sa fie si in tendinte, potrivit personalitatii tale.

Shorty, surfer sau boxer, cu imprimeuri, in culori vii sau cu motive hawaiene, slipul de baie trebuie sa te faca sa te simti confortabil in orice situatie.

Nu uita, important este sa te simti tu bine in pielea ta, restul vine de la sine!

Apropo de vacanta, nu vrei sa iei si un premiu cu tine? Cauta valiza cu surprize pe Apropo.ro si poti castiga 80 de premii instant si premiul cel mare, un kit de gadgeturi de vacanta!

Click aici pentru detalii!

Deci… te-ai hotarat asupra destinatiei pentru vacanta ta, dintre variantele Bulgaria sau Romania, ai aflat si ce trebuie sa faci ca sa arati bine in concediu, acum nu iti ramane decat sa citesti un ghid pentru calatoria cu avionul!