Ce trebuie să știi când alegi o canapea de tip colțar

Apropo.ro / 31.01.2022, 16:34
Ce trebuie să știi când alegi o canapea de tip colțar

Una dintre piese de referință ale sufrageriei, canapeaua este obiectul preferat al multor persoane aflate în căutarea confortului și a caracterului practic. Dintre numeroasele modele disponibile pe piața, colțarul atrage atenția pentru versatilitatea sa, deoarece se poate adapta bine oricărui tip de mediu, indiferent dacă este așezat lângă perete sau în centrul încăperii. O altă caracteristică importantă, când vine vorba de colțare living privește optimizarea spațiului, întrucât, în funcție de dimensiuni, acesta valorifică la maximum ceea ce are de oferit livingul.

Cum să alegi o canapea din multitudinea de colțare living puse la dispoziție de producători?

Colțarul este o solutie ce poate fi folosită indiferent de dimensiunea camerei tale, stilul de decor sau organizarea planificată pentru interior. Această piesă de mobilier se caracterizează prin ușurința de a-l adapta la spațiu și aduce un plus de valoare încăperii.

Pentru ca să te bucuri de avantajele unei canapele de tip colțar, primul lucru, înainte de alegere, este să fii atent la spațiul disponibil pentru dispunerea mobilierului în living. Înainte de a începe căutarea, fă măsurătorile necesare, astfel încât poziționarea să nu îngreuneze circulația prin încăpere și să poată satisface toate dorințele (fie că preferi amplasarea în fața televizorului sau într-un cadru care facilitează o ambianță de relaționare în grup). Ține cont inclusiv de dimensiunile cotierelor canapelei sau de dimensiunile în poziție desfăcută, când vorbim despre colțare extensibile.

Dacă ai un living mic, este foarte potrivit să alegi din modelele de colțare extensibile, întrucât această variantă optimizează spațiile, asigurând o aranjare excelentă a celorlalte articole, ce cuprind mobilierul și accesoriile ce decorează camera. În acest fel ai la dispoziție extra spațiu de dormit pentru tine sau musafiri, atunci când este cazul. Ai opțiunea de a alege, modele de colțare living retractabile, care transformă o parte sau întreaga canapea într-un pat confortabil. Este foarte asemănător cu conceptul de colțare extensibile, însă oferă posibilitatea de a întinde doar o anumită zonă. Această opțiune este foarte la modă și nu vei regreta investiția.

Un alt aspect de care ar trebui sa ții cont, atunci când optezi pentru colțar în sufrageria ta, este faptul că aceasta nu trebuie să ocupe neapărat un colț al camerei. Dacă ai un living mare, ai putea să poziționezi canapeaua în mijlocul camerei și să adaugi articole de mobilier, precum măsuța de cafea, pentru a compune această zonă. În plus, o canapea poate fi folosită pentru a delimita zone, mai ales când nu există o împărțire clară între spațiul de odihnă și cel de dinning sau între living și bucătărie, dacă e vorba de open space. Cele mai potrivite modele în aceste situații sunt canapelele în L, mare parte dintre modele fiind colțare extensibile.

Numărul de locuri potrivit pentru canapeaua ta depinde foarte mult de mărimea casei și a familiei tale, precum și de stilul de viață. Dacă spațiul este redus, dar primești mulți vizitatori, cel mai bine este să cumperi un colțar cu 2-3 locuri, care oferă condiții optime de relaxare și confort fără a încărca încăperea, și să suplimentezi cu scaune mic sau pliabile, ce pot fi depozitate cu ușurință. O altă idee este să cumperi fotolii puf sau perne pe care se poate sta comod și care pot fi stivuite într-un colț al camerei sau în spatele canapelei.

Sfaturi pentru achiziționarea de colțare pentru living.

Câteva dintre criteriile de care să ții cont când treci în revistă modelele de colțare living, înainte de a face alegerea:

  • Calitatea materialelor și a execuției, în ce privește structura, tapițeria, salteaua sau sistemele de susținere sau extensie.
  • Stilul canapelei trebuie să fie în acord cu stilul ales pentru living.
  • Funcționalitatea, deoarece pe lângă frumusețe, orice piesă de mobilier trebuie să răspundă nevoii practice.
  • Confortul pe care îl oferă produsul, acesta fiind prima cerință legată de canapea.
  • Prețul sau mai bine zis un raport cât mai corect calitate/preț, care îți oferă garanția unei utilizări îndelungate, în cele mai bune condiții, cu o investiție corectă.