CE va cere Canadei sa elimine vizele pentru noile state UE

Apropo.ro / 17.09.2007, 19:37
CE va cere Canadei sa elimine vizele pentru noile state UE
Canada trebuie sa elimine regimul de vize pentru noile state membre UE, printre care si România, în mod contrar riscând represalii, se arata într-un raport ce va fi publicat marti de Comisia Europeana, relateaza CBC News, în pagina electronica. Într-un raport care va fi prezentat

Canada trebuie sa elimine regimul de vize pentru noile state membre UE, printre care si România, în mod contrar riscând represalii, se arata într-un raport ce va fi publicat marti de Comisia Europeana, relateaza CBC News, în pagina electronica.

Într-un raport care va fi prezentat ministrilor europeni de Interne, Comisia Europeana va cere Canadei sa permita cel putin uneia dintre aceste tari sa fie scutita de vize pâna la sfârsitul anului si sa demonstreze progrese tangibile în abolirea regimului de vize pentru celelalte state, în prima jumatate a anului viitor.

Raportul nu specifica însa ce masuri ar putea adopta Uniunea Europeana sau statele membre în cazul în care Canada ar refuza sa se conformeze acestor cereri.

„În mod realist, ce masuri putem lua? Nu vom putea coveni asupra unui regim de vize pentru canadieni sau orice alte masuri. Acest lucru va fi contraproductiv”, a declarat un diplomat dintr-un stat membru al Uniunii Europene, sub acoperirea anonimatului, având în vedere faptul ca raportul nu a fost dat publciitatii.

Raportul Comisiei Europene nu mentioneaza însa masuri în privinta regimului de vize al Statelor Unite.