Ce vă mai pute gura!

Apropo.ro / 06.02.2013, 15:59
Ce vă mai pute gura!
Acuzat, poate pe nedrept de Cornel Dinu, că a vrut să blătuiască un meci contra lui Bayern, Reghecampf se apără cu lături.

N-am mai scris despre fotbalul nostru de când un fan descreierat al Petrolulului îl altoia pe Galamaz. Atunci condamnam și gestul acestuia, dar și reacția lui Martinovici. Mulți au sărit în sus, că stelistul a făcut bine ce-a făcut. Deh, legea junglei. Rămâne cum am spus: Înapoi în cușcă!

Iată că a venit vremea să plonjăm din nou în lăturile fotbalului intern, însă de data asta troaca e prea mică, se pare, pentru cât pot produce personajele.

Faptele le știți. Cornel Dinu spune despre Reghe că trebuia să trântească un meci cu Bayern, primind 200.000 de dolari de la niște sârbi. Cum meciul nu s-a terminat cât trebuia sârbii au vrut banii înapoi, însă, pare-se, Reghe nu vroia să-i dea instant. Drept pentru care „Procuroru'” a dat el niște telefoane la Belgrad, pe la unul Mile, și l-a scăpat pe Reghecampf de plumbi.

Reacția n-a întârziat. Reghe a negat și a spus că de această afirmație se va ocupa avocatul său. Dacă se oprea aici, era un domn și mai păstra și din aparența de om corect.

Dar nu! Antrenorul Stelei, însoțit de soție – tare iute la mânie și bună de gură, dar și de managerul MM, au dezlănțuit Jihadul asupra lui Cornel Dinu.

Ba că s-a drogat, ba că a băut și a inventat așa ceva. Reacție românească, să zicem. Poate oricine ar fi atacat un pic în cazul în care s-ar fi spus un neadevăr despre el. Din păcate, aici nu mai este vorba despre cine a spus adevărul: Dinu sau Reghecampf? După ce Dinu a numit-o pe soția antrenorului Stelei – rebut genetic, ultima declarație a lui Reghe spune multe: „Am multe lucruri foarte interesante despre el. Să-și amintească unde își petrecea el nopțile, pe Mihai Bravu, la etajul 5. Iar despre mașinile furate, să-și aducă aminte cînd i s-a furat mașina amantei, în timp ce soția sa era pe patul de moarte. Dar sînt dezvăluiri pe care le voi face dacă mă va obliga. Am multe de spus

Aici s-a ajuns! La acel nivel de discuție care te face să te crucești și să-ți pui întrebări.

Ce legătură are furtul mașinii presupusei amante a lui Cornel Dinu cu blatul făcut sau nu de Reghecampf?

Ce legătură este între locul unde-și petrecea nopțile Cornel Dinu cu acuzația adusă lui Reghecampf?

Dinu vorbește de mafie și are sau nu dreptate. Însă când un om care se știe nevinovat amenință cu „dezvăluiri” care privesc viața personală, ordonată sau boemă, a celui care îl acuză de o ilegalitate, atunci chiar avem de-a face cu un stil mafiot.

Până una alta, unul din ei mânâncă rahat. E clar că nu pot avea amândoi dreptate. Ori e cum zice Dinu, ori nu e! Și-atunci, nu pot decât să spun, în avans, celui care minte: Ce vă mai pute gura, stimabile!