Ce veste groaznică a primit această femeie după o vacanță în Egipt

De: Gabriela Voicu / 03.07.2013, 17:10
Ce veste groaznică a primit această femeie după o vacanță în Egipt
Vacanța în Egipt s-a transformat într-un coșmar pentru o britanică, după ce a fost mușcată de trei ori de un țânțar în zona pieptului, în Cairo.

Vacanța în Egipt s-a transformat într-un coșmar pentru o britanică. În luna martie, când se afla în concediu cu fiica sa în Egipt, Natalie Thomason a fost mușcată de trei ori de un țânțar în zona pieptului, singurul loc neacoperit de haine, în Cairo.

Mușcăturile i-au cauzat o infecție puternică la nivelul unuia dintre sâni, care a devenit vânăt în întregime, în timp ce pielea a început să-i crape, scrie Daily Mail.

Câteva săptămâni mai târziu femeia a ajuns în stare critica la spital, unde medicii i-au spus că există riscul să-i taie complet sânul infectat. Doctorii au anunțat-o că are fasceită necrozantă, o infecție bacteriană rară, care poate distruge pielea și tesuturile moi de sub ea, inclusiv grăsimea și țesutul care acoperă mușchii.

Sharm el Sheikh, Egipt

Problema ei era asemănătoare cu o gangrenă, iar, în plus, Nicole nu mai suporta mirosul îngrozitor al rănilor de pe sâni. Medicii au reușit să-i salveze sânul, dar au tăiat aproape 3 cm în adâncime în jurul acestuia pentru a îndepărta țesutul infectat.

„Mă simt norocoasă că sunt în viață și că sunt întreagă, dar nu știu dacă voi mai merge în vacanță în astfel de zone”, a declarat Natalie.

Fasceita necrozantă afecteaza anual circa 500 de britanici, iar 25% dintre aceștia nu supraviețuiesc. Cei afectați au de obicei sistemul imunitar slăbit. Natalie Thomason are diabet de tipul 2, ceea ce a supus-o riscului de a dezvolta infecția.