CE vrea informatii despre pasagerii curselor aeriene, la fel ca SUA

Apropo.ro / 03.07.2007, 17:16
CE vrea informatii despre pasagerii curselor aeriene, la fel ca SUA
Comisia Europeana (CE) va propune, în octombrie, ca fiecare din cele 27 de state membre sa se doteze cu un sistem de stocare a informatiilor despre pasagerii aerieni care ajung în aceste tari, dupa modelul Statelor Unite, transmite AFP. "Avem nevoie de o baza europeana a

Comisia Europeana (CE) va propune, în octombrie, ca fiecare din cele 27 de state membre sa se doteze cu un sistem de stocare a informatiilor despre pasagerii aerieni care ajung în aceste tari, dupa modelul Statelor Unite, transmite AFP.

„Avem nevoie de o baza europeana a informatiilor despre pasageri. Cea mai mare parte a comploturilor teroriste implica persoane care sunt nascute aici (în Europa), care s-au radicalizat si care se îndreapta spre alte zone ale lumii”, a explicat comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini.

Statele Unite, care cer aceste transferuri ale informatiilor despre europeni din anul 2003, au obtinut recent din partea UE permisiunea de a pastra timp de 15 ani anumite date despre pasagerii aerieni, precum adresa, numarul de telefon sau codul cartii de credit.

Companiile aeriene trebuie sa transmita cu 72 de ore înainte de decolare aceste informatii catre agentiile americane de securitate.

Mediafax