Cea mai bătrână persoană din lume a murit (din nou!)

De: Marian Andrei / 10.10.2012, 16:20
Cea mai bătrână persoană din lume a murit (din nou!)
O femeie din Georgia care pretindea că este cea mai bătrână persoană din lume, a murit fără a reuși să-și demonstreze oficial vârsta.

Dacă afirmațiile sale ar fi fost adevărate, Antisa Khvichava ar fi avut 132 de ani. Acum doi ani, ea a cerut să fie recunoscută cacea mai bătrână persoană din lume, prezentând în acest sens documente din epoca sovietică, potrivit cărora s-ar fi născut pe 8 iulie 1880.

Experții Guiness Book of World Records au avut însă rețineri în a-i acorda acest titlu, unul dintre motive fiind acela că femeia nu mai avea certificatul de naștere original, despre care spunea că a fost distrus într-unul dintre multele războaie și revoluții petrecute în timpul vieții sale.

Un alt semn de întrebare l-a ridicat faptul că fiul său Mihail, acum în vârstă de 72 de ani, ar fi fost născut la vârsta de 60 de ani.

Cea mai bătrână persoană în viață recunoscută oficial este Besse Cooper, din Georgia, Statele Unite, care s-a născut în Tennessee în 1896, care și-a sărbătorit aniversarea a 116 ani de viață în luna august.

Persoana cu cea mai mare vârstă verificată și recunoscută de experții Cărții Recordurilor a fost franțuzoaica Jeanne Louise Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani și 164 de zile.