Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 117 ani

De: Carmen Ulian / 02.04.2015, 09:00
Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 117 ani
Japoneza Misao Okawa, care deținea titlul de cea mai bătrână persoană din lume, a murit miercuri, la mai puțin de o lună după ce sărbătorise împlinirea vârstei de 117 ani.
Născută pe 5 martie 1898 și provenind dintr-o familie de comercianți de chimonouri din orașul Osaka, Misao Okawa devenise în mod oficial cea mai bătrână femeie din lume la vârsta de 114 ani, în februarie 2013. Ea îi urmase atunci în clasamentul mondial al celor mai vârstnice femei din lume unei alte japoneze, care murise la vârsta de 115 ani.
 
Luna trecută, Misao Okawa a acceptat cu ocazia celei de-a 117-a aniversări să participe la o ședință fotografică, pozând într-un kimono roz și purtând în păr o floare de aceeași culoare.
 
Misao Okawa a avut trei copii, patru nepoți și 10 strănepoți. Ea a pozat alături de întreaga familie, în rândul căreia s-a remarcat fiul ei cel mare, ajuns la vârsta de 92 de ani, dar și un strănepot în vârstă de doi ani. 
 
Cel mai bătrân bărbat din lume este tot un japonez, Sakari Momoi, care are vârsta de 112 ani. Născut pe 5 februarie 1903, el a obținut acest titlu oficial în vara anului trecut.
 
Mai multe detalii pe Mediafax