Cea mai bogată țară, în 2050, va fi…

De: Gabriela Voicu / 20.08.2012, 13:30
Cea mai bogată țară, în 2050, va fi...
Tot mai mulți milionari aleg Singapore ca reședință, datorită taxelor mici și calității ridicate a vieții.

În urma răspunsurilor celor mai bogați oameni din lume, dar și a altor indicatori economici, a reieșit că Singapore, un stat-oraș insular din sud-estul Asiei, va fi cel mai bogat din lume până în 2050.

Dacă vă place să cercetați mintea celor cu foarte mulți bani, aruncați o privire peste „Wealth Report 2012″Wealth Report 2012” – o analiză bazată în mare parte pe interviuri cu bogații planetei, adică persoane cu mai mult de 25 milioane dolari în active care pot fi investite. De la ei aflăm care va fi cea mai bogată țară din lume în anul 2050.

Potrivit pronosticurilor, topul cinci al celor mai bogate țări arată așa: Singapore, China, Taiwan, Coreea de Sud și SUA.

Plajă din Singapore

Întrebați care sunt „lucrurile lor preferate”, cei mai bogati oameni din India au răspuns mașinile și gadget-urile, în timp ce latino-americanii preferă călătoriile, iar africanii vor safari. Răspunsurile celor din Singapore au fost cărțile și materialele de lectură.

Singapore are de departe cei mai mulți milionari ca procentaj din populație, orașul-stat fiind urmat de Qatar și Kuweit, în timp ce SUA continuă să domine topul mondial al țărilor cu cei mai mulți bogați.

Numărul familiilor cu avere de peste 1 milion de dolari a crescut anul trecut în Singapore la 188.000, reprezentând 17,1% din totalul gospodăriilor din metropola cu o populație de 5 milioane de oameni, cunoscut pentru industria serviciilor financiare și devenit unul dintre cele mai importante centre bancare offshore din lume.