Cea mai bună metodă prin care să economisești banii

Redacția / 03.01.2015, 12:30
Mulți au încercat să economisească bani prin metode neconvenționale, dar majoritatea dintre ei au eșuat. Dar iată care este cea mai ingenioasă metodă de a pune ban pe ban.

Gary, un pensionar în vârstă de 60 de ani din Phoenix, SUA, a găsit o metodă ingenioasă prin care să-și economisească banii. O idee simplă și unică a făcut ca treaba să funcționeze.

Pe fiecare dolar pe care îl folosește, bărbatul a scris „Te rog returnează-mi acești bani pentru că sunt sărac”, dar și adresa unde locuiește.

bani

Pentru a fi sigur că mesajul lui este înțeles și citit, americanul a scris mesajul cu o cariocă roșie. Ceea ce a făcut el nu este ilegal și banii pot fi folosiți în continuare în piață. Doar că au acest mesaj impresionant care te pune pe gânduri și care dă roade.

El le transmite aceste vorbe celorlalți fără a-i obliga să o facă. Când a observat că i se întorc banii, el a pus în circulație și mai mulți însemnați.

Cel mai des folosește bancnote de 1 dolar, poate ca ideea lui să funcționeze. Dacă ar pune în circulație sume mai mari tentația cetățenilor de a-i păstra ar fi mai mare.

În fiecare zi, americanul primește înapoi 2 dolari, face 60 de dolari pe lună pe care îi pune deoparte. Pensionarul are parte uneori și de bonusuri din partea celor generoși financiar, astfel că are luni în care poate strânge și 100 de dolari.

bani

Gary trimite plicuri ce copnțin 1 dolar și în afara țării sale. El susține că nu urmărește să se îmbogățească, ci să amuze și să reușească să-și plătească dările lunare.

Pe lângă returnarea banilor, Gary primește și o mulțime de mesaje de apreciere, încurajare și de felicitare că a avut o asemenea idee nebună.