Cea mai fericita fata din lume este invitata la Cannes!

Apropo.ro / 29.04.2009, 10:05
Cea mai fericita fata din lume este invitata la Cannes!
Filmul "Cea mai fericita fata din lume" in regia lui Radu Jude, va fi prezentat la Festivalul de la Cannes.

Filmul "Cea mai fericita fata din lume" in regia lui Radu Jude, va fi prezentat la Festivalul de la Cannes in cadrul ACID Programme.

ACID (Association for Independent Cinema and its Broadcasting) este o asociatie fondata de regizori de film, cu scopul de a promova difuzarea in cinematografe a productiilor de film independente si de a inlesni intalnirea unui film si a autorilor lui cu publicul.

Cel mai puternic element al Asociatiei este insusi principiul care a stat la baza infiintarii ei: regizorii de film sunt sprijiniti de alti regizori de film.

In cadrul Festivalului de la Cannes, ACID va prezenta o selectie de 9 filme de lung metraj, printre care se afla si filmul lui Radu Jude.

Filmele selectionate in cadrul acestui program (initiat in anul 1994) sunt alese de 20 de regizori de film.

Programul ACID din cadrul Festivalului de la Cannes este prezent in atentia directorilor de cinematografe, selectionerilor de festivaluri, distribuitorilor si, nu in ultimul rand, al presei, proiectiile fiind destinate, de asemenea, si publicului obisnuit.

ACID a motivat alegerea filmului Cea mai fericita fata din lume astfel: "Totul pare perfect in film: scenariul, care combina cu abilitate interesul pentru ceea ce urmeaza sa se intample imediat si profunzimea parabolei, foarte pe placul nevoilor noastre de originalitate, de inteligenta si de umor, actorii atat de minunat alesi si dirijati, de o credibilitate ce-ti taie rasuflarea si, in fine, regia care, neavand nicio fisura, dobandeste un soi de gratie. Va fi o mare bucurie sa prezentam acest film plin de talent."

Pana in acest moment "Cea mai fericita fata din lume" a castigat Premiul CICAE la Festivalul de la Berlin si Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Sofia.

Filmul va avea premiera in Romania in data de 8 mai, in cadrul Festivalului Filmului European, urmand sa intre pe ecranele din toata tara in data de 15 mai.

Pana atunci "Cea mai fericita fata din lume" va da intalnire pe www.ceamaifericitafatadinlume.ro.

Â