„Cea mai fericita fata din lume”, premiata la Berlin

Apropo.ro / 16.02.2009, 13:45
Lung metrajul de debut al regizorului Radu Jude, "Cea mai fericita fata din lume", a fost premiat la Berlin.

Prezent in sectiunea Forum a celei de-a 59-a editii a Festivalului de la Berlin, lung metrajul de debut al regizorului Radu Jude, "Cea mai fericita fata din lume", a cucerit distribuitorii de film, obtinand Premiul C.I.C.A.E (Confédération Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai).

Juriul a ales filmul lui Jude din intregul de titluri ambitioase care au compus selectia Forum-ului in acest an.

Premiul reprezinta o foarte buna “carte de vizita” a filmului pentru distribuitorii din intreaga lume, Franta fiind, deja, primul teritoriu care a achizitionat drepturile de difuzare ale filmului, prin celebra casa de distributie Pyramide Distribution.

Avand la baza intamplari reale, "Cea mai fericita fata din lume" spune povestea unei adolscente, Delia, care a castigat o masina in urma unei campanii promotionale la sucuri racoritoare.

Delia vine la Bucuresti impreuna cu parintii pentru a filma un testimonial – dovada ca premiul si castigatorul exista cu adevarat.

In timpul filmarii, Delia, interpretata de tanara debutanta Andreea Bosneag, trece prin discutii aprinse cu parintii care au decis sa vanda masina, in ciuda dorintei ei de a o pastra.

Ceea ce la inceput parea sa fie un eveniment norocos din viata fetei se dovedeste a fi o situatie dureroasa, in urma careia relatiile familei vor fi reanalizate, atat de “fericita” castigatoare, cat si de parintii ei.

Dupa premiera internationala din cadrul Festivalului de la Berlin, "Cea mai fericita fata din lume" urmeaza sa fie prezentat la Festivalul International de Film de la Sofia si la festivalul goEast de la Wiesbaden.

Filmul va fi proiectat in premiera in Romania in cadrul Festivalului B-Est, care se va desfasura in perioada 23-30 martie in Bucuresti, urmand sa fie lansat pe marile ecrane din tara pe data de 8 mai 2009.

Radu Jude: MediafaxFoto