Cea mai impresionanta fotografie, din 1999 incoace

De: Dragos Tanase / 29.09.2011, 15:51
Realizata in urma cu 12 ani, fotografia in care se poate vedea mana unui bebelus care iese din uterul mamei si-l strange pe medicul care il opera de un deget poate fi declarata una dintre cele mai spectaculoase fotografii realizate vreodata.

Fotografia, realizata intr-o maternitate din Statele Unite, continua si acum sa faca senzatie pe Internet, iar producatorii serialului TV „Dr. House”, a carei actiune are loc intr-un spital, chiar au introdus o astfel de scena intr-unul din episoade.

Copilul se numeste Samuel Armas, iar pe cand se afla in burta mamei sale, el a fost diagnosticat cu spina bifida (ruptura de coloana), neavand atunci mari sanse de viata.

Cea mai impresionanta fotografie, din 1999 incoace

Cea mai impresionanta fotografie, din 1999 incoace

Cand sarcina a ajuns la saptamana 21, medicul Joseph Bruner a decis sa intervina intrauterin pentru a incerca sa-l salveze pe copil.

Operatia a reusit, dar la finalul interventiei chirurgicale, doctorul a avut parte de „cel mai emotionant moment din viata sa”, Samuel scotand manuta prin taietura facuta si strangand degetul doctorului.

Aflat in sala de operatie, fotoreporterul Michael Clancy, angajat atunci la USA Today, a surprins imediat momentul.

Familia Armas: Alex (tatal), Zachary (fratele cel mic), Ethan (fratele mijlociu), Julie (mama), si Samuel

Familia Armas: Alex (tatal), Zachary (fratele cel mic), Ethan (fratele mijlociu), Julie (mama) si Samuel

Samuel, care s-a nascut la data de 2 decembrrie 1999 (deci in zodia Sagetator), va purta toata viata proteze tocmai din cauza problemelor cu care s-a nascut, iar atunci cand calatoreste parintii trebuie sa-l poarte intr-un scaun cu rotile, dar in ciuda problemelor sale, baietelul participa la tot felul de competitii, printre care si inotul, pe care il adora.

El mai are doi frati sanatosi, dar Samuel a oferit o lectie de viata, sperand ca astfel, prin impactul acestei fotografii, numarul avorturilor se va reduce considerabil.