Cea mai înaltă clădire din China va avea cel mai rapid lift din lume

Apropo.ro / 09.02.2012, 17:00
Cea mai înaltă clădire din China va avea cel mai rapid lift din lume
In 2014, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, nu va mai deține cel mai rapid lift din lume. Această distincție va merge către Shanghai Tower din China.

Shanghai Tower din China, care va măsura 631 de metri înălțime, cu 128 de etaje, va fi echipat cu lift-uri de forma glonțului, construite de Mitsubishi, care vor transporta vizitatorii la o viteză de aproximativ 60 de km/h.

Având un design realizat de arhitecți ai companiei Gensler din San Francisco, SUA, Shanghai Tower va fi cea mai înaltă clădire, din cele trei turnuri care vor domina cartierul Pudong al orașului (cu același nume).

Celelalte turnuri sunt Jin Mao Tower, care măsoară 365 de metri înălțime și Shanghai World Financial Center, care măsoară 487 de metri înălțime.

La 631 de metri înălțime, Shanghai Tower va deveni cea mai înaltă clădire din China, fiind depășită doar de Burj Khalifa din Dubai, dar va avea lifturi mult mai rapide.

Mitsubishi va „înghesui” foarte multă tehnologie în acele lifturi, pentru a oferi confort și siguranță pasagerilor, ceea ce va fi o adevărată provocare, deoarece lifturile vor atinge viteze de până la 60 de km/h, în timp ce lifturile din Burj Khalifa ating viteze de maxim 40 de km/h.