Cea mai îngustă casă din lume, inaugurată în Polonia (Video)

De: Gabriela Voicu / 25.10.2012, 16:00
Cea mai îngustă casă din lume, inaugurată în Polonia (Video)
Cea mai îngustă casă în care se poate locui a fost inaugurată recent în Polonia. Vezi cum arată!

Cea mai îngustă casă din lume a fost inaugurată în acest weekend, dar spațiul este atât de restrâns încât nu a fost posibilă și organizarea unei petreceri de lansare.

Măsurând doar 1.5 metri lățime maximă, locuința se află în Varșovia, poziționată între o casă din vremea celui de-al Doilea Război Mondial și un bloc cu apartamente moderne.

Proprietatea bizară ar fi trebuit inaugurată inițial ca obiect de artă, dar începând de duminică este disponibilă pentru locuit.

La parter se află o bucătărie, toaleta cu duș și un mic living, iar la etaj, unde se poate urca pe o scară metalică, se află dormitorul și un birou.

Arhitectul polonez Jakub Szczesny spune că cei care nu suferă de claustrofobie și s-ar încumeta să locuiască aici, ar avea la dispoziție toate dotările necesare unui trai decent.

„Cred că lumina naturală este esențială pentru ca spațiul să pară încăpător”, a declarat Szczesny. „Studiile arată că suntem în pragul unui dezastru social, deoarece foarte puține locuințe vor mai fi construite. Nu ai nevoie de spațtiu foarte mare pentru a te simți bine în casa ta, așa că merită să ne gândim la a construi case mai mici și deci mai ieftine”, a completat acesta.

Scriitorul israelian Etgar Keret va fi primul care va ocupa proprietatea, care, de altfel, a fost denumită Keret House, în onoaea lui.