Cea mai mare captură navală de heroină din istorie

De: Marian Andrei / 28.04.2014, 16:45
Cea mai mare captură navală de heroină din istorie
Nava de război australiană HMAS Darwin a reușit, în cursul unei operațiuni, să confiște o tonă de heroină în largul coastelor estice ale Africii.

Cele 1.032 de kilograme de heroină confiscate de pe un dhow (o navă cu pânze de origine arabă, cu prova îngustă și pupa lată) aveau o valoare de piață de peste 170 de milioane de euro și, potrivit comandorului Blunden, comandantul HMAS Darwin, este cea mai mare captură navală de heroină făcută vreodată.

HMAS Darwin executa o misiune de combatere a terorismului, în largul Tanzaniei.

Blunden a declarat că partea mai grea a fost localizarea vasului, dar că este foarte mulțumit de captură, pentru că altfel drogurile ar fi ajuns „în Marea Britanie și Europa”. În plus, este o lovitură financiară grea pentru traficanții de droguri.

Cantitatea de droguri confiscată, anul acesta, de misiunea Combined Task Force 150, în cadrul căreaia acționează nava australiană, depășește două tone și jumătate, față de două tone, în 2013. De asemenea, cele 1.032 de kilograme de heroină reprezintă dublul recordului celei mai mari capturi de anul trecut.