Cea mai mare colectie de clovni din lume (Poze)

Apropo.ro / 01.11.2011, 16:00
Nemtoaica Ortrud Kastayn a stabilit un nou Record Mondial prin colectia sa impresionanta de clovi: 2.053 de piese diferite.

Ortrud Kastaun, in varsta de 61 de ani, din Germania colectioneaza de ani de zile clovi, sub diferite obiecte. In ultimii 15 ani, ea a resuit sa adune nu mai putin de 2.053 de clovni, sub toate formele si marimile.

clovni

Colectia fiind impresionanta, Orty, asa cum ii spun prietenii, a fost nevoita sa se mute intr-o casa mai mare care sa ii permita si depozitarea obiectelor adunate din diferite colturi ale lumii.

Casa parca iti ofera o nota bizara, tocmai datorita clovnilor, care par ca ascund mereu ceva. Si cum era de asteptat cu o asemenea colectie, Orty a deschis in apropierea casei sale, un mic muzeu cu obiectele adunate.

Ortrud a inceput sa aiba aceasta pasiune in 1995, pe cand era internata la dezalcoolizare. Clovnii au ajutat-o sa treaca de aceasta perioada grea: „Imi amintesc ca eram la terapie intr-o zi si am primit un clov. A fost ceva…special pentru mine. Din acel moment am inceput sa adun tot felul de clovni”.

clovni

Orty spune ca este deseori intrebata daca nu i se pare o pasiune cam bizara, insa ea ii vede ca pe niste personaje absolut pozitive care au ajutat-o sa scape de patima alcoolului.

Daca vrei sa ii vizitezi muzeul, nu trebuie decat sa iti programezi o vizita.