Cea mai mare colecție de papuși Barbie va fi scoasa la licitație

Apropo.ro / 12.08.2006, 15:06
Cea mai mare colecție de papuși Barbie va fi scoasa la licitație
Cea mai mare colecție de papuși Barbie din lume va fi scoasa la licitație luna viitoare, la casa Christie's din Londra, informeaza ediția electronica a Telegraph. Colecția, ce numara aproximativ 4.000 de exemplare, aparține unei creatoare de moda di

Cea mai mare colecție de papuși Barbie din lume va fi scoasa la licitație luna viitoare, la casa Christie’s din Londra, informeaza ediția electronica a Telegraph.

Colecția, ce numara aproximativ 4.000 de exemplare, aparține unei creatoare de moda di Olanda, Ietje Raebel. Papușile, majoritatea în stare impecabila, au fost adunate pe parcursul a peste 40 de ani.

Cea mai veche dintre papuși, Barbie No. 1 (1959), are par negru strâns în coada, costum de baie alb cu negru, piele alba și machiaj puternic. Cel mai nou exemplar din colecție dateaza din 2002 și face parte dintr-un set, Barbie și „iubitul” ei Ken dansând tango.

Expertul în papuși al casei Christie’s, Daniel Agnew, a declarat ca aceasta colecție de papuși ofera o privire de ansamblu asupra modei secolului al XX-lea, fiind de parere ca la aceasta licitație, care va avea loc pe 26 septembrie, vor participa foarte mulți creatori de moda.

Prețul de pornire pentru un exemplar variaza de la 70 la 1.200 de lire sterline (100 – 1.700 de euro).

Mattel, compania care produce aceasta marca, a început sa vânda papuși Barbie în 1959.

Unele dintre hainele lui Barbie sunt creații ale unor mari creatori de moda precum Dolce & Gabbana, Christian Dior, Givenchy și Versace.

Mediafax