Cea mai mare colecție de plante carnivore din lume (Video)

Apropo.ro / 09.04.2012, 18:20
America de Nord, mai exact Sebastopol, California, găzduiește cea mai mare colecție de plante carnivore din lume.

California Carnivores este cea mai mare seră de plante carnivore din lume și asta datorită pasiunii unui singur om, Peter D’Amato.

Pasionat de filmele horror și mai ales de plantele carnivore, Peter D’Amato a început să colecționeze aceste minunății ale naturii încă de prin anii ’60.

Pe măsură ce colecția acestuia s-a extins, pasiunea a devenit dependență, iar astăzi putem găsi în sera sa, California Carnivores (afacere începută prin 1989), peste 1.000 de exemplare diferite de plante carnivore.

Fără nicio excepție, după cum declară și acesta, cea mai populară plantă este Venus Flytrap (Dionaea Muscipula), care se poate găsi și cumpăra și în România la un preț mai mult decât rezonabil.

Plantele întâlnite în sera sa sunt de toate dimensiunile, unele atât de mari încât ar putea captura și digera până și șobolani cum ar fi Nepenthes, plantele tropicale cu ulcior.

Deși aspectul lor ne duce cu imaginația la alte planete, marea majoritate a plantelor carnivore necesită condiții similare de umiditate și lumină și multă rabdare din partea celor care le cresc deoarece necesită câțiva ani buni până ating maturitatea, de la stadiul de sămânță.