Cea mai mare coliva din lume, la Oraștie

Apropo.ro / 21.06.2006, 12:20
Cea mai mare coliva din lume, la Oraștie
Cea mai mare coliva din lume, care va cântari peste doua tone, va fi preparata la Oraștie, pe 1 iulie, cu ocazia manifestarilor intitulate "Zilele Daciei", transmite corespondentul MEDIAFAX. Organizatorii, Primaria municipiului Oraștie, Fundația "Dacia" Brașov

Cea mai mare coliva din lume, care va cântari peste doua tone, va fi preparata la Oraștie, pe 1 iulie, cu ocazia manifestarilor intitulate „Zilele Daciei”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Organizatorii, Primaria municipiului Oraștie, Fundația „Dacia” Brașov și Fundația Dacia Revival, s-au înregistrat deja la Guinness Book, pentru omologarea recordului.

Manifestarile se înscriu în comemorarea a 1.900 de ani de la moartea regelui dac Decebal. Organizatorii vor sa pregateasca o coliva mai grea de doua tone, deoarece una cu aceasta greutate a fost realizata de Guvernul Japoniei, la comemorarea victimelor de la Hiroshima și Nagasaki.

Deocamdata, greutatea exacta a colivei este ținuta secreta de catre organizatori.

Potrivit lui Liviu Pandele, președintele Fundației Dacia Brașov, produsul va avea deasupra imaginea lui Decebal.

Preparatul va fi așezat pe 1 iulie în fața statuii lui Burebista din centrul municipiului Oraștie. El va fi împarțit la toți cei prezenți.

„Estimam la peste 20.000 numarul celor care vor participa, pe 1 iulie, la Oraștie, cu ocazia Zilelor Daciei. Va fi cea mai mare adunare populara dedicata comemorarii regelui Decebal. Deja și-au anunțat prezența reprezentanții a 40 de parohii din împrejurimi, iar peste 20 de preoți vor sfinți aceasta coliva”, a declarat Liviu Pandele.

Cu ocazia manifestarilor dedicate comemorarii a 1.900 de ani la moartea lui Decebal, va fi organizat cel de-al șaptelea Congres Dacologic, la care și-au anunțat prezența peste o mie de participanți din 14 țari.

Mediafax