Cea mai mare pâine cu cartofi românească, în Cartea Recordurilor

Apropo.ro / 09.11.2013, 09:00
Cea mai mare pâine cu cartofi românească, în Cartea Recordurilor
Cea mai mare pâine cu cartofi din România, coaptă recent la târgul Indagra Food, a intrat în Cartea Recordurilor, recordul fiind omologat pe 7 noiembrie.

Pâinea, cu o greutate de 96,6 kg, fost pregătită din 57 de kg de făina, 34 de litri de apă, 10 kg de cartofi, un kg de drojdie și un kg de sare, iar procesul de coacere a durat 6 ore.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Produsul final a fost tăiat și împărțit  de către ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, vizitatorilor Indagra, eveniment care a avut loc la Romexpo, în perioada 30 octombrie-3 noiembrie.

„Reușita meșterilor brutari conduși de Laszlo Dioszegi a fost remarcată de World Record Academy, care a omologat în data de 7 noiembrie acest record la categoria „Pâine rustică”, secțiunea fiind creată pentru a ajuta micii producători în recunoașterea muncii lor”, informează un comunicat Romexpo, care adaugă că echipa de brutari care a realizat această pâine nu se va opri.

La ediția Indagra Food din 2014 va încerca doborârea recordului: „Nu ne vom opri până nu vom realiza o pâine de 200 de kg”, a declarat Laszlo Dioszegi.