Cea mai mare paradă de flori din Olanda (Poze)

Apropo.ro / 12.11.2012, 16:40
Cea mai mare paradă de flori din lume, Bloemencorso, are loc anual în orașul Zundert din Olanda și este organizată doar din voluntari.

Milioane de flori sunt folosite la decorarea unor structuri imense pentru a da viață unor personaje sau altor care alegorice.

festival flori

Parada de flori este realizată doar din voluntari, are loc în fiecare an în orașul olandez Zundert ce are o populație de 20.000 de locuitori. Parada poartă numele de Bloemencorso și înseamnă paradă de flori. Acest eveniment este sărbătorit nu doar de olandezi, ci și de belgieni, anual.

Deși Olanda este supranumită și „Țara Lalelelor”, în cadrul acestui eveniment se folosesc doar dalii. Pregătirile încep cu multe luni înainte, pentru a planta și crește cele mai fumoase și colorate dalii care să împodobească carele alegorice. Operele de artă sunt realizate cu circa 3 zile înaintea evenimentului pentru ca daliile să fie proaspete. Se lucrează zi și noapte pentru ca totul să iasă perfect.

festival flori

Munca lor nu este în zadar, rezultatul fiind de excepție despre care se vorbește la nivel mondial.

Pentru locuitorii acestui orășel, ziua paradei este liberă astfel că toată lumea se bucură de sărbătoare alături de familie și prieteni.