Cea mai mare varza din lume cantareste 32 de kilograme (Poze)

Apropo.ro / 30.08.2011, 12:15
Gradinarul britanic Graham Tranter a stabilit un nou record mondial: are o varza imensa ce cantareste 32 de kilograme. El are un record stabilit si cu rosiile din gradina sa.

Britanicul Graham Tranter are deja un Record Guiness stabilit cu rosiile sale din gradina. El detine recordul pentru cele mai multe rosii crescute pe un singur vrej: 304!

rosiile

Rosiile lui Graham

Acum, pensionarul isi mai doreste un record cu varza crescuta de el, aceasta fiind mai grea si mai voluminoasa decat tot ce s-a vazut pana acum. Aceasta este de 50 de ori mai grea decat o varza obisnuita si poate fi folosita la prepararea a 300 de portii de supa de varza.

Varza minune are o inaltime de 1 metru si 1,5 m in circumferinta. A fost plantata in luna februarie a acesui an. Gradinarul spune ca a folosit ingrasaminte speciale pentru pamant si alge ca ea sa creasca atat de mare.

varza

Varza gigant a lui Graham

„Foile de varza sunt putin mai tari decat la una obisnuita. Am avut mereu grija ca sa nu am probleme cu daunatorii. Cum de a crescut atat de mare nu stiu, poate clima este de vina”, spune gradinarul.

In Cartea Recordurilor titlul absolut la aceasta categorie il detine o varza de 56,2 kilograme ce a fost cultivata de gradinarul Bernrd Lavery din Wales, in 1989, si avea o inaltime de 3,6 metri si un diametru de 1 metru.