Cea mai mare viteza de download intr-o retea locala: 186 Gbps

Apropo.ro / 14.12.2011, 12:51
Cea mai mare viteza de download intr-o retea locala: 186 Gbps
Cu o rata de transfer a datelor sustinuta la 186 Gbps, cercetatori ai Universitatii de Tehnologie din California au inscris un nou record mondial de viteza de transfer, intr-un circuit inchis, dar pe o arie extinsa.

Nu-i asa ca e o senzatie frumoasa atunci cand descarci in cateva minute un fisier de 4Gb? Ca atunci cand ai banda de 100Mbs (megabiti pe secunda) parca esti regele internetului? Ca intotdeauna trebuie sa fie cineva care sa vrea mai mult si sa munceasca pentru a-si atinge acel scop.

iata ca un grup de cercetatori de la Caltech (California University of Technology) au reusit sa inscrie un record mondial mentinand constant o rata de transfer cumulata de 186Gbs (gigabiti pe secunda) intr-o retea inchisa dar pe o arie destul de extinsa.

Pentru a intelege ce inseamna 186Gbps , zilnic s-ar putea descarca 100.000 de Blu-ray-uri insa nu cred ca vom vedea in curand, pe plan comercial, o astfel de conexiune insa exista o noua limita maxima de depasit, pentru cei care nu se multumesc nici cu atat.