Cea mai numeroasă familie de albinoși din lume trăiește în India

Apropo.ro / 22.10.2013, 11:45
Cea mai numeroasă familie de albinoși din lume trăiește în India
Cea mai numeroasă familie de albinoși din lume, Pullan, trăiește în New Delhi. Boala genetică îi face să nu semene cu ceilalți membrii ai comunității.

Familia Pullan numără 8 membri. Toți cei opt suferă de o boală genetică rară numită albinism, care se caracterizează prin lipsa totală sau parțială a pigmentului melanină din piele și păr. În lipsa acesteia, acești oameni au culoarea pielii și a părului albă. Familia Pullan este compusă din Rosetauri și soția sa, Mani, care au împreună trei fete – Renu, Deepa și Pooja, și alți trei băieți – Shankar, Ramkishan și Vijay. Este puțin ciudat să știi că ei sunt din India, dar înfățișarea lor să nu trădeze acest lucru.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Nu doar că ceilalți membrii ai comunității îi privesc cumva, dar toți cei opt Pullan nu pot sta foarte mult timp în soare. Boala le-a afectat și vederea, în cazul lor este ceva mai slabă, iar din acest motiv au fost nevoiți să meargă la școala pentru orbi.

albinism

În întreaga lume există doar 17.000 de persoane care suferă de această boală rară, iar mulți dintre ei trăiesc în țări mai puțin dezvoltate unde au parte de discriminări.

Probleme au și cu găsirea unui loc de muncă, cum este și cazul familiei Pullan – niciunul din cei opt membri nu lucrează. Pentru a-și câștiga pâinea zilnică, Mani mai vinde ouă la piață, dar asta nu acoperă nevoile lor.

Ei au fost mereu uniți. Locuiesc într-o garsonieră cu toții. Consideră boala lor un dar de la Cel de Sus și și-au crescut cei șase copii cum au putut mai bine. Fiica lor cea mare s-a căsătorit și a devenit de curând mama unui băiat, care a moștenit sa boala genetică. Și fiul lor cel mare, Vijay, ăși dorește să întâlnească o femeie ca el alături de care să întemeieze o familie.