Cea mai periculoasă cură de slăbire – dieta cu vată de bumbac

Apropo.ro / 26.11.2013, 12:45
Cea mai periculoasă cură de slăbire - dieta cu vată de bumbac
Persoanele care vor să slăbească sunt dispuse să facă sacrificii foarte mari. Uneori acestea ar putea însemna chiar viața.

Cei care au probleme cu kilogramele în plus sunt dispuși să încerce orice cură de slăbire, fie ea și cea mai nebunească.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Din această categorie face parte și dieta cu vată de bumbac. Am putea spune că poartă numele de disperare, și nu dietă.

Se pare că trendul a prins după ce modelul Bria Murphy, fiica lui Eddie Murphy, a fost prinsă consumând discuri de bumbac pentru a-și potoli foamea. Aceasta a menționat că nu este singura care mănâncă bumbac, ci are o mulțime de colege care au adoptat cura.

Discurile de bumbac se consumă cu suc de portocale. Se înmoaie vata în suc după care se înghite, că de mestecat nu credem că poate fi vorba.

Unii, pentru a păstra aparențele, consumă bumbac înainte de a se așeza la masă pentru a mânca mai puțin, iar cei de față cred doar că respectivul se satură cu… mai puțină mâncare.

Specialiștii în diete spun că procedeul nu este periculos dacă vata este de natură organică. Marea majoritate a celei comercializate conține și fibre sintetice, de exemplu poliester, și chimice care nu fac decât rău organismului.

Această practică este asemănată cu mâncatul de nasturi, monede sau a diverse obiecte din jurul nostru. Ele nu hrănesc organismul, ci dimpotrivă poate conduce la moartea pacientului.