Cea mai scăzută temperatură din țară: Minus 31 de grade Celsius la Întorsura Buzăului

De: Carmen Ulian / 01.01.2015, 14:00
Cea mai scăzută temperatură din țară: Minus 31 de grade Celsius la Întorsura Buzăului
Cea mai scăzută temperatură din țară în această iarnă, de minus 31 de grade Celsius, a fost înregistrată, miercuri dimineață, la Întorsura Buzăului, în județul Covasna.

Minima națională a acestei ierni, de minus 31 de grade Celsius, a fost măsurată la stația meteo din Întorsura Buzăului miercuri dimineață, în jurul orei 7.30, informeaza Mediafax

„A fost preconizată de câteva zile o temperatură foate scăzută, de minus 25 de grade Celsius, dar în depresiuni întotdeauna scade mai mult. A fost foarte frig în această dimineață la noi, cel mai frig din țară până acum”, a precizat meteorologul Ciprian Bularca de la stația meteo din Întorsura Buzăului.

Meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus, la rândul său, că temperaturi extrem de scăzute s-au înregistrat în toată Transilvania, minimele dimineții variind între minus 26 de grade Celsis la Miercurea Ciuc și minus 20 de grade la Odorheiu Secuiesc, în județul Harghita, în timp ce în județul Brașov cel mai frig, minus 24,7 grade Celsius, a fost în municipiul Brașov, iar cel mai cald, minus 23,8 grade, în localitatea Făgăraș.