Cea mai scumpă bijuterie vândută vreodată

De: Mihaela Enache / 16.04.2013, 17:00
Cea mai scumpă bijuterie vândută vreodată
Astăzi, diamantul de 34,65 de carate, Princie de Baroda, deținut odată de cel mai bogat om din lume, este scos la licitație.

Casa de licitații Christie a prezentat mai mult de 300 de piese rare în magnifica vânzare de bijuterii de astăzi, de la New York. Toate sunt magnifice, dar ochii sunt îndreptați spre o bijuterie anume. Aceasta este diamantul Princie, pe atât de rar în strălucire, pe cât de interesantă este proveniența sa.

Unul din cele mai faimoase diamante roz, a aparținut la un moment dat ultimului Nizam – sau conducător – al Statului Hyderabad, din sudul Indiei. Mir Osman Ali Khan a fost proclamat cel mai bogat om din lume de către revista Time, în 1937, și tatăl a 149 de copii, născuți de soții și concubine. Alte pietre prețioase din colecția acestuia, mai puțin impresionante, au fost expediate drept cadouri de nuntă Prințesei Elisabeta cu șase ani înainte ca aceasta să devină Regina Elisabeta a II-a.

Diamant Princie de Baroda este una dintre pietrele cele mai valoroase din lume, o comoară regăsită, deoarece a fost declarat dispărut în jurul anilor ”60.  Diamantul este de un roz sublim, valoarea sa fiind estimată la 25 de milioane de euro.