Cea mai scumpă cameră foto Leica din lume, licitată pentru 2,8 milioane de dolari

Apropo.ro / 15.05.2012, 15:00
Cea mai scumpă cameră foto Leica din lume, licitată pentru 2,8 milioane de dolari
La licitația WestLicht Photographica din Viena, de pe 12 mai, un nou record mondial a fost înregistrat pentru cea mai scumpă cameră foto din lume, o Leica 0 Serie, care s-a vândut pentru 2.790.000 dolari.

Recordul anterior fusese înregistrat aproximativ acum un an când, tot la Westlicht Photographica, o altă cameră Leica 0 Serie se vânduse pentru 1,9 milioane de dolari.

Toate așteptările pentru cea de-a 21 licitație din Viena au fost depășite: pentru a cincea oară consecutiv, recordul mondial pentru cea mai scumpă cameră foto din lume s-a tranzacționat la WestLicht.

Licitația a pornit de la 386.000 de dolari, iar „războiul” a început între ofertanți, prețul urcând la valori uimitor de mari, câștigătorul obținând-o la 2.790.000 de dolari (sumă ce include și opțiunea Buyer’s Premium – costuri de administrare), acesta dorind să rămână anonim.

Per total, ziua s-a încheiat pentru casa de licitații cu vânzări de aproximativ 7 milioane de dolari, reușind să vândă 95% din lotul total de camere foto.