Cea mai slaba echipa de fotbal din lume a reusit o noua victorie, dupa 28 de ani

De: Marian Andrei / 25.11.2011, 18:30
Cea mai slaba echipa de fotbal din lume a reusit o noua victorie, dupa 28 de ani
Nationala de fotbal din Samoa Americana, echipa aflata pe ultimul loc in clasamentul FIFA, a obtinut prima victorie din ultimii 28 de ani, in fata nationalei din Tonga, dupa ce pierduse ultimele 30 de meciuri.

Pe langa pozitia din clasamentul FIFA, echipa de fotbal din Samoa Americana mai detine un record greu de egalat: cea mai drastica infrangere intr-un meci international – a incasat, in 2001, 31 de goluri de la selectionata Australiei, fara sa marcheze nici unul.

Pana si purtatorul de cuvant al echipei a recunoscut ca „Am fost in primul rand socati! A durat o vreme pana sa realizam ca arbitrul fluierase finalul partidei si ca scorul era cel care era.”

„A fost un moment ireal. Tot nu ne venea sa credem. Este aproape un miracol, noi asa vedeam lucrurile”, a adaugat acesta.

Realizatorul „miracolului” este considerat antrenorul venit de trei saptamani la carma echipei, Thomas Rongen, care a antrenat pana acum echipa de tineret a SUA.

Imagini de la cea mai usturatoare infrangere dintr-un meci international de fotbal

Aceasta victorie va intra in istorie, la fel cum a intrat si infrangerea cu 31-0 in fata Australiei„, a declarat Rongen dupa meci.

Samoa Americana, aflata pe locul 204 (ultimul) in clasamentul FIFA a primit 229 de goluri si a inscris 12 incepand cu 1994, cand a fost afiliata la FIFA.