Cea mai șocantă cură de slăbire: KEN – perfuziile cu lichid nutritiv

Apropo.ro / 05.03.2012, 13:30
Cea mai șocantă cură de slăbire: KEN - perfuziile cu lichid nutritiv
Cea mai șocantă metodă de slăbire poartă denumirea de KEN (ketogenic enteral nutrition), unde pacientul este hrănit cu ajutorul unei perfuzii cu lichid nutritiv, 24 de ore din 24, timp de zece zile.

Ministerul Sănătății din Marea Britanie promovează, zilele acestea, o cură de slăbire pe cât de șocantă, pe atât de înfricoșătoare.

KEN (ketogenic enteral nutrition) presupune hrănirea pacientului cu ajutorul unor perfuzii, introdusă prin nas, prin care circulă o substanță nutritivă. Totul se face 24 din 24 de ore. Pe parcursul celor 10 zile, pacientul se simte lipsit de energie.

Pacientul în cauză nu are voie să mănânce ceva, deoarece lichidul din perfuzii îi asigură tot necesarul nutrițional zilnic. El poate doar să bea apa, ceai sau cafea neîndulcite.

Persoana care alege această cură de slăbire nu necesită repaus la pat, ci își poate desfășura activitățile zilnice obișnuite, deoarece punga cu lichidul hrănitor se poate pune într-un rucsac.

Pe timpul nopții, punga poate fi agățată de pat sau un stativ. Pacientul se poate deconecta de la perfuzii maxim o oră pe zi, atunci când face baie.

Rețeta de slăbit a fost inventată în Italia și presupune o înfometare controlată, forțând organismul să se hrănească doar cu grăsimile și nutrienții din formula KEN.

Efectul este rapid: în 10 zile, un adult pierde 10% din greutatea corpului, fără să piardă masă musculară și fără să provoace senzația de foame.

„Fără carbohidrați, se întâmplă două lucruri. În primul rând nu ne mai simțim flămânzi. În al doilea rând, corpul nostru începe să ardă grăsimile mai des și mai mult. Când este administrată constant 24 de ore, organismul este într-un permanent consum de găsimi interne”, a declarat doctorul Ray Shidrawi – un nume respectat în domeniul gastroeneterologiei.

Dieta a fost testată, până acum, de un eșantion de 40.000 de persoane, care s-au declarat încântate de rezultatele obținute. Doctorul Ray Shidrawi crede că această cură face parte din viitorul persoanelor ce luptă împotriva kilogramelor în plus.