Cea mai trăznită metodă anti-copiat

Apropo.ro / 20.08.2013, 14:00
Profesorii unei facutăți din Thailanda au găsit o metodă inedită și trăznită pentru ca studenții să nu mai copieze.

Un grup de profesori de la Universitatea Kasetsart din Thailanda au descoperit o metodă inedită pentru ca studenții lor să nu mai fie tentați să copieze.

Cu ajutorul unei bentițe și a două foi de hârtie se realizează un accesoriu pentru cap, care deși te face să semeni cu un cățel, profesorii sunt mulțumiți de născocirea lor.

Fotografii cu studenții în timpul examenelor, „costumați adecvat”, au ajuns și pe internet, unde utilizatorii nu s-au abținut din a-și spune părerile și să declare cât de amuzantă, și ușor penibilă, este situația în care sunt studenții respectivi.

urechi de labus

Metoda „Lăbuș”

Profesorii au ținut să precizeze că este și dorința elevilor, că niciunul dintre ei nu a fost și nici nu este forțat să poarte urechile de hârtie.

Fiecare student se simte cu mult mai relaxat că nu mai copiază un altul de la el și, la rândul său, nu poate fi învinuit că ar fi vrut să copieze.

Profesorii au mai explicat că măsura a fost luată în condițiile în care examenul a fost susținut într-o clasă de dimensiuni reduse, spațiul dintre studenți fiind redus, ei au căutat o metodă de siguranță a rezultatelor.

Un alt exemplu este întâlnit la Centrul de Aviație Civilă, unde elevii au fost de acord să poarte cutii de carton pe cap, în timpul examenului, pentru a preveni orice…tentație.

cutii

Metoda „capul la cutie”