Ceaiul rece cu cannabis, lansat și în România

Apropo.ro / 10.08.2006, 10:13
Ceaiul rece cu cannabis, lansat și în România
Ceaiul cu cannabis, lansat pâna acum în țari precum Austria, Germania, Spania sau Anglia, a aparut și în România, sub numele de C-Ice Swiss Cannabis Tea, conținând pe lânga ingredientele clasice ale ceaiului cu gheața, sirop de flori de cânepa (5%) și THC

Ceaiul cu cannabis, lansat pâna acum în țari precum Austria, Germania, Spania sau Anglia, a aparut și în România, sub numele de C-Ice Swiss Cannabis Tea, conținând pe lânga ingredientele clasice ale ceaiului cu gheața, sirop de flori de cânepa (5%) și THC (0,0015%) – substanța activa din cannabis.

Distribuitorii din România ai bauturii, Depozitul de Vinuri (DDV), susțin ca proprietațile narcotice ale cannabisului au fost eliminate, astfel încât bautura sa nu creeze dependența.

Dragoș Mindreci, Director de Marketing și comunicare la DDV, apreciaza ca nu vor aparea critici din partea asociațiilor care lupta împotriva consumului de droguri, chiar daca acest lucru s-a întâmplat deja pe alte piețe, precum cea din Anglia.

„Nu cred ca produsul nostru va declanșa reacții negative, atâta timp cât în alte țari el este comercializat în «health shops», datorita conținutului sau cât mai natural posibil – aroma și sirop de cânepa indiana, conținut scazut de zahar, ambalaj reciclabil. Daca astfel de reacții vor aparea totuși, avem de gând sa prezentam fiecare ingredient al produsului în parte, pentru a demonstra ca substanța THC, de exemplu, este dezactivata, iar bautura nu este deloc nociva”, a declarat Mindreci.

Comercializat sub sloganul „Fantastic Natural Feeling”, C-Ice a înregistrat în Austria vânzari de peste 500.000 de doze anual. C-Ice Swiss Cannabis Tea se adreseaza consumatorilor cu vârste cuprinse între 15 și 40 de ani și reprezinta „invenția” germanului Rinaldo Eckman (proprietar al Naturart AG), care a studiat timp de zece ani posibilitatea obținerii unui astfel de produs. Eckman a vândut drepturile de producție companiei Thurella și drepturile de distribuție companiei Seagull. Astfel, în vara anului 2003, C-Ice a fost lansat în Elveția și Austria.

În prezent, C-Ice este distribuit în circa 37 de țari din întreaga lume.

Produsul este distribuit în România exclusiv în sistemul Ho.Re.Ca. (hoteluri, restaurante și cafenele), la un preț de lista de 5,3 lei, plus TVA, la care se adauga adaosul comercial al fiecarei unitați comerciale. Produsul urmeaza sa fie pus în vânzare și în benzinarii, urmând apoi locațiile tip super și hypermarket din principalele orașe ale țarii.

Mediafax