Ceaiul te poate face mai inteligent?

De: Mihaela Enache / 14.11.2013, 18:30
Ceaiul te poate face mai inteligent?
Se pare că da, deoarece este inclus într-o listă cu top 10 alimente care îmbunătățesc creierul.

Data viitoare când iei o ceașcă și bei o înghițitură de ceai fierbinte, nu numai că îți relaxezi mintea, dar îi dai și șansa de a te face mai inteligent. În timp ce studiile efectuate au raportat beneficiile asupra creierului ale alimentelor bogate în vitamina E și acizi grași Omega3, se spune acum că ceaiul poate stimula memoria cuiva și poate îmbunătăți concentrarea.

Cum te ajută

Așa cum este arătat în studii, ceaiul care este preparat din fruze proaspete (ceaiul verde sau negru) are o anumită cantitate de cofeină în el, care poate dilata vasele de sânge ale unei persoane și, astfel, crește fluxul de sânge spre creier. Acest lucru, la rândul său, poate spori concentrarea și memoria.

Ceaiul are și proprietăți antioxidante, deoarece conține catechine. De fapt, studiile arată că ceaiul are L-teanină, un aminoacid, și cafeine care, atunci când sunt consumate împreună, pot stimula performanța unui individ în ceea ce privește sarcinile cognitive. Cercetătorii au declarat că un consum moderat de ceai verde poate reduce riscul de demență.